Droomweg

Droomweg is een bijzondere lessenserie waarbij leerlingen uit de midden- en bovenbouw van het speciaal (basis)onderwijs de kans krijgen om stapsgewijs en in een veilige omgeving te ontdekken wat hun onaangeraakte talent is. 
 

Ontdekken 

De lessenserie bestaat uit meerdere etappes en start klassikaal tijdens de Droomwegweek. Gedurende één week maken de leerlingen uit de midden- en bovenbouw kennis met verschillende kunstdisciplines. Elke dag komt er een andere kunstdocent op school langs om een workshop te geven in diens vakgebied. 
 

Ontwikkelen 

Leerlingen die zich verder willen ontwikkelen mogen zich aanmelden voor een verdiepende cursus na of onder schooltijd. Het uitgangspunt is dat de kunstdocent werkt met kleine groepen van gemotiveerde leerlingen. Op deze manier heeft de docent aandacht voor het individu en ontstaat er een veilige omgeving waarin iedereen zich op diens eigen tempo kan ontwikkelen.  

Optreden 

We vinden het belangrijk dat leerlingen de mogelijkheid krijgen om, onder toeziend oog van schoolgenootjes en familieleden, te laten zien welke ontwikkeling zij hebben doorgemaakt. In samenwerking met de school organiseren we daarom altijd een gezamenlijk afsluitmoment. Als het kan sluiten we Droomweg spetterend af tijdens festival GAAF. Afhankelijk van de mogelijkheden wordt festival GAAF op school of in het theater georganiseerd. 
 
Meer weten over GAAF? Kijk dan hier.  
 

Droombeurs 

Als kers op de taart proberen we om na afloop van elke cursus een Droombeurs beschikbaar te stellen voor de echte uitblinkers. Met deze beurs kunnen leerlingen een jaar lang kunstlessen volgen in de vrije tijd, bijvoorbeeld bij een dansschool in de buurt. Benieuwd wat een Droombeurs kan inhouden? Lees dan het verhaal van Luuk, die in 2021 een beurs kreeg en nu vol plezier bij DanceAble danst. De beurs van Luuk werd mogelijk gemaakt door Fonds Kind & Handicap.  

Onderzoek
Voor veel kinderen in het speciaal (basis)onderwijs is het niet vanzelfsprekend dat zij in aanraking komen met kunst en cultuur. Juist voor deze doelgroep kan actieve kunstbeoefening bijdragen op vele vlakken zoals het versterken van zelfvertrouwen, verbinding en creatieve ontwikkeling. Daarom onderzochten wij in 2017 hoe deze doelgroep het beste geholpen kan worden bij het ontwikkelen van hun creatieve talenten. Uit dit onderzoek is Droomweg ontstaan. 

Meer weten over Droomweg/GAAF?

Logo KOO

KOO

Mijn KOO