Ondersteuning en subsidiemogelijkheden

Wij willen graag aansluiten bij de behoeftes van de school en waar kan werk uit handen nemen. Dit doen wij door ons kunstonderwijs volledig op maat te maken en af te stemmen op jullie wensen. Wij ondersteunen daarnaast in de aanvraag van subsidies voor cultuureducatie en bij het verlagen van de werkdruk.

Voor elke school geldt:  

  • Je werkt met en vast aanspreekpunt waardoor we samen een duurzame relatie opbouwen. We begeleiden niet alleen de docenten, maar denken ook graag met jou mee. 
  • Door lesbezoeken en vaste gespreksmomenten borgen we de kwaliteit en voortgang van het leerplan en denken we mee op de korte en lange termijn. Jij blijft eigenaar, maar je staat er niet alleen voor. We helpen je! 
  • De gehele administratie die komt kijken bij het organiseren van de kunstlessen komt voor onze rekening. Wij houden alles bij en je hebt er geen omkijken naar.

Subsidies

Elk jaar verschijnen er nieuwe subsidiemogelijkheden voor cultuureducatie. Het schrijven van een aanvraag is echter niet zo gemakkelijk en bovendien vaak tijdrovend. Wij kunnen jou hierbij helpen. 

Daarnaast is het mogelijk om door ons een (doorlopend) lesprogramma te laten ontwikkelen en daarvoor subsidie te ontvangen.

Enthousiaste leerlingen in het klaslokaal
Blije leerling en leraar in de muziekstudio

Lerarentekort

We werken graag mee om het probleem rondom het lerarentekort op te lossen, bijvoorbeeld door kunstvakdocenten voor de klas te zetten. Om dit te bekostigen worden vaak verdrukverlagingsgelden of subsidies vanuit de gemeente Den Haag ingezet. Dankzij deze regelingen kunnen veel Haagse scholen ervoor kiezen om de gaten in het rooster op te laten vullen door bevoegde kunstprofessionals. De kunstvakdocent geeft zelfstandig voor de groep les. Zo krijgt de groepsleerkracht tijd voor andere zaken, maar wordt de kwaliteit van het onderwijs wel bewaakt en krijgen leerlingen een mooie uitbreiding op het bestaande aanbod.

Het is altijd mogelijk om tijdens de kunstlessen meer nadruk te leggen op taalontwikkeling, rekening of sociale vaardigheden. Een win-win situatie dus! Meer weten? Stuur ons dan een mail! 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Logo KOO

KOO

Mijn KOO