”Wij organiseren professioneel kunstonderwijs, juist waar dat niet vanzelf gaat.”

 

Wij zijn KOO, de kunstonderwijs organisatie van Den Haag. Sinds 1996 laten wij inwoners van de stad kennismaken met kunst door het ontwikkelen, organiseren en aanbieden van kunstonderwijs. Hiervoor werken we samen met een community van gediplomeerde vakdocenten, scholen in het basis-, speciaal- en voortgezet onderwijs, maatschappelijke organisaties en vele andere partners.

Wij verzorgen kunstonderwijs op maat voor scholen door heel Den Haag. Op deze manier maken wij kunstbeoefening toegankelijk voor alle kinderen, ook de kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend met kunst in aanraking komen.

Daarnaast richten wij ons op andere doelgroepen waarvoor inspirerende kunstlessen niet vanzelfsprekend zijn. Doelgroepen voor wie het lastig is om in aanraking te komen met kunst en kunstbeoefening. Denk hierbij aan kwetsbare jongeren, mensen met een beperking, ouderen en mensen met eenzaamheidsproblematiek.

Visie

Wij zijn ervan overtuigd dat de creatieve ontwikkeling van jonge kinderen, scholieren en volwassenen essentieel is voor een goed functionerende, harmonieuze samenleving. Kunstbeoefening verbindt, verdiept, verrijkt en geeft energie. Culturele barrières vervagen. Kunst zien en zelf beoefenen maakt mensen bovendien bewust van hun talenten. Het inspireert, laat onbekende mogelijkheden zien en versterkt het zelfvertrouwen. En bovenal is kunst vooral leuk.

We laten heel Den Haag daarom ontdekken wat kunst kan doen. Van dans tot theater en van muziek tot beeldende kunst. Wij vinden dat kunstonderwijs toegankelijk moet zijn voor iedereen en hebben de expertise en organisatiekracht om dit te kunnen realiseren.

Dat is waar wij in geloven en waar we voor staan.

Organisatie

Statuaire naam: Stichting Koorenhuis
RSIN of fiscaal nummer: 805510540

KOO is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor deze status is publicatie van een aantal gegevens vereist. Je kan deze publicaties, waaronder het jaarverslag, hieronder vinden. Klik op de link om naar desbetreffend 

KOO heeft het officiële kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheek, Cultuur en Taal (CBCT)

Financiële verantwoording

Jaarverslag 2013
Jaarverslag 2015

Jaarverslag Koorenhuis 2016
Jaarverslag 2017
KOO jaarverslag 2018
Jaarverslag 2019
Jaarstukken 2021-0ff63af4
WNT verantwoording 2021-fc281f97

Overige documenten

Meerjarenbeleidsplan KOO 2021-2024-3b9bb556
Activiteitenplan KOO 2023-1979b223
ANBI publicatieformulier KOO-2c66b372

Telefoon: 0707071722
Website: https://www.koo.nl
Mail:
info@koo.nl

Adres:
KOO
Postbus 857
2501 CW, Den Haag

KOO-talks

“Kunst kan je humeur veranderen, je concentratievermogen vergroten en het kan je verbaasd maken over de dingen om je heen. Dat is de kracht van kunst”

Gertjan Bots
Directeur