Over KOO

”Wij organiseren professioneel kunstonderwijs, juist waar dat niet vanzelf gaat.”

Wij zijn KOO, de kunstonderwijs organisatie van Den Haag. Sinds 1996 laten wij inwoners van de stad kennismaken met kunst door het ontwikkelen, organiseren en aanbieden van kunstonderwijs. Hiervoor werken we samen met een community van gediplomeerde vakdocenten, scholen in het basis-, speciaal- en voortgezet onderwijs, maatschappelijke organisaties en vele andere partners.

Wij verzorgen kunstonderwijs op maat voor scholen door heel Den Haag. Op deze manier maken wij kunstbeoefening toegankelijk voor alle kinderen, ook de kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend met kunst in aanraking komen.

Daarnaast richten wij ons op andere doelgroepen waarvoor inspirerende kunstlessen niet vanzelfsprekend zijn. Doelgroepen voor wie het lastig is om in aanraking te komen met kunst en kunstbeoefening. Denk hierbij aan kwetsbare jongeren, mensen met een beperking, ouderen en mensen met eenzaamheidsproblematiek.

Visie

Wij zijn ervan overtuigd dat de creatieve ontwikkeling van jonge kinderen, scholieren en volwassenen essentieel is voor een goed functionerende, harmonieuze samenleving. Kunstbeoefening verbindt, verdiept, verrijkt en geeft energie. Culturele barrières vervagen. Kunst zien en zelf beoefenen maakt mensen bovendien bewust van hun talenten. Het inspireert, laat onbekende mogelijkheden zien en versterkt het zelfvertrouwen.

We laten heel Den Haag daarom ontdekken wat kunst kan doen. Van dans tot theater en van muziek tot beeldende kunst. Wij vinden dat kunstonderwijs toegankelijk moet zijn voor iedereen en hebben de expertise en organisatiekracht om dit te kunnen realiseren.

Dat is waar wij in geloven en waar we voor staan.

Organisatie

Statuaire naam: Stichting Koorenhuis
RSIN of fiscaal nummer: 805510540

KOO is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor deze status is publicatie van een aantal gegevens vereist. Je kan deze publicaties, waaronder het jaarverslag, hieronder vinden. Klik op de link om naar desbetreffende document te gaan.

KOO heeft het officiële kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheek, Cultuur en Taal (CBCT)

Financiële verantwoording

Jaarverslag 2013
Jaarverslag 2015

Jaarverslag Koorenhuis 2016
Jaarverslag 2017
KOO jaarverslag 2018
Jaarverslag 2019
Jaarstukken 2021
Jaarstukken 2023
WNT verantwoording

Overige documenten

Meerjarenbeleidsplan KOO 2021-2024
Activiteitenplan KOO 2023
ANBI publicatieformulier KOO

Overige info

Telefoon: 070 7071722
Website: https://www.koo.nl
Mail: info@koo.nl

Postbus Adres:
KOO
Postbus 857
2501 CW, Den Haag