Festival GAAF!

GAAF is een dag vol kunst, durf en talent in theater de Vaillant. Zenuwachtig, verlegen, ingetogen, enthousiast, zelfverzekerd; alle leerlingen komen op een eigen manier het theater binnen. Maar in alle ogen is hetzelfde te zien: verwondering. Er staat iets bijzonders te gebeuren, iets gaafs!  

Wij organiseren festival GAAF om kinderen in het speciaal (basis)onderwijs een eigen en uniek podium te bieden. Het festival vindt plaats in een echt theater, maar wel met aandacht voor de wensen en behoeftes van de leerlingen die komen. Is het bijvoorbeeld fijn als er een ontprikkelruimte ingericht wordt? Dan zorgen we daarvoor! 

Workshops

Het programma van GAAF is divers. Leerlingen doen in kleine groepjes mee aan verschillende kunstworkshops, gegeven door professionele kunstdocenten. Even ontprikkelen bij het maken van houtjes beeldjes? Ritme ervaren en spelen op djembés? De vrijheid voelen om te dansen? Zelf een audioloop maken of een rap schrijven? Er is van alles mogelijk; maar bovenal is er even de ruimte voor ongedwongen creativiteit.  

Optredens 

Festival GAAF organiseren we natuurlijk niet zomaar in het theater. In de theaterzaal, op een heus podium, mogen de leerlingen hun kunsten ten uitvoer brengen. Hebben de leerlingen eerder in het jaar meegedaan aan de lessenserie Droomweg of Rap voor z’n Raap? Dan mogen ze tijdens GAAF laten zien waar ze naar toe hebben gewerkt. Is dit niet het geval? Dan is het podium vrij toegankelijk voor leerlingen die iets willen laten zien. De ervaring leert dat, dankzij de veilige sfeer die dag, veel leerlingen een stap op het podium durven te zetten. 

GAAF is een dag vol energie en verlegde grenzen. Daarom sluiten we de dag af met een ontspannen optreden van een professionele kunstenaar, zoals de Zandkunstenaar. Even bijkomen en ontspannen zodat de leerlingen daarna rustig de bus in kunnen stappen. Terug naar school vol nieuwe ervaringen en ontdekkingen.  

Festival GAAF op school
Is een dagdeel naar het theater teveel voor de leerlingen bij jou op school? Dat begrijpen we. Daarom hebben we een prikkelarme variant van festival GAAF ontwikkelt: GAAF on tour.

GAAF on tour 

We begrijpen dat het niet voor alle leerlingen in het speciaal (basis)onderwijs mogelijk is om naar het theater te komen en daar festival GAAF mee te maken. Daarom bieden we een prikkelarme variant van GAAF aan die op school georganiseerd kan worden: GAAF on tour! Tijdens GAAF on tour ondersteunen we een presentatiemoment op school van a tot z. Dit presentatiemoment kan gekoppeld worden aan ons andere aanbod dat we hebben voor het speciaal (basis)onderwijs. Denk aan:

  • Droomweg 
  • Rap voor z’n Raap 
  • Een structurele of kortlopende lessenserie 

In overleg met jou zorgen we dat GAAF on tour helemaal naar wens georganiseerd wordt! Meer weten? Neem dan zeker contact met ons op. 
 

Meer weten over Droomweg/GAAF?

Logo KOO

KOO

Mijn KOO