Maatschappelijke projecten in Den Haag

Iedereen heeft het recht om in aanraking te komen met kunst. Daarom organiseren wij kunstonderwijs, juist waar dat niet vanzelf gaat.

Actieve kunstbeoefening draagt op talloze manieren bij aan een sterke samenleving en het welzijn van mensen. Het stimuleren van creativiteit versterkt het zelfvertrouwen, brengt verbinding en vervaagt culturele barrières. Voor veel mensen is kunstonderwijs niet toegankelijk. KOO maakt zich samen met haar partners sterk om kunstonderwijs beschikbaar te maken voor álle inwoners van Den Haag.

Meer informatie over projecten in Den Haag
Kunstdocent trommelt op tamboerijn en deelnemer beweegt rammelaar tijdens Kunstknuffel

KunstKnuffel

Docent laat leerlingen een voorbeeld van levende kunstproject zien

Droomweg/GAAF

Klein Kunstje

Rap voor z’n Raap

Kleuren van vroeger - Maatschappelijk Project

Kleuren van Vroeger

drie mannen spelen samen ukelele tijdens Kopi Kecil Krea

Kopi Kecil Krea

2 vrouwen bij de fotografie cursus - Zomer- en Winterbieb

Zomer- en Winterbieb

Tijd voor Kunst! - Oude vrouw is bezig met kunstwerk

Tijd voor Kunst!

Twee muziekanten geven elkaar een high-five

VerhalenVertellers

Man legt Kunst aan de Sociale Tafel uit aan zijn groep

Kunst aan de Sociale Tafel

Expositie Internationale vrouwendag

Internationale vrouwendag

Levenskunst on tour

Levenskunst on Tour

Maatschappelijke projecten van KOO in Den Haag

Sinds 2006 organiseert KOO professioneel kunstonderwijs, juist waar dat niet vanzelf gaat. Wij doen dit vanuit maatschappelijke betrokkenheid voor verschillende doelgroepen in Den Haag. Doelgroepen voor wie het lastig is om in aanraking te komen met kunst en kunstbeoefening. Denk hierbij aan kwetsbare jongeren, mensen met een beperking, ouderen en mensen met eenzaamheidsproblematiek.

Voor deze mensen zijn er drempels om actief deel te nemen aan kunstonderwijs. KOO neemt samen met vele verschillende partners deze drempels weg om kunstonderwijs zo breed mogelijk toegankelijk maken voor álle inwoners van Den Haag: inclusie dus van zoveel mogelijk doelgroepen.

Dit doen we vanuit de wetenschap en overtuiging dat actieve kunstbeoefening op talloze positieve manieren bijdraagt aan een sterke samenleving en het welzijn van mensen. Zo brengt kunstbeoefening verbinding waardoor culturele barrières vervagen. Wanneer je creativiteit ontwikkelt stimuleer je verbeeldingskracht en het probleemoplossend vermogen. Dit zijn essentiële vaardigheden waar mensen de rest van hun leven op kunnen bouwen.

Om de kunstprojecten succesvol te organiseren heeft KOO een breed netwerk en duurzame samenwerkingen met partners door heel Den Haag. Onze docentencommunity wordt ingezet bij de verschillende projecten. Deze professionele kunstvakdocenten verzorgen kwalitatief kunstonderwijs dat aansluit bij de belevingswereld en behoefte van de doelgroep. Zo maken wij ons samen sterk om professioneel kunstonderwijs aan te bieden voor iedereen.

Ook samenwerken met KOO?

Logo KOO

KOO

Mijn KOO