Maatschappelijke projecten in Den Haag

Iedereen heeft het recht om in aanraking te komen met kunst. Daarom organiseren wij kunstonderwijs, juist waar dat niet vanzelf gaat.

Actieve kunstbeoefening draagt op talloze manieren bij aan een sterke samenleving en het welzijn van mensen. Het stimuleren van creativiteit versterkt het zelfvertrouwen, brengt verbinding en vervaagt culturele barrières. Voor veel mensen is kunstonderwijs niet toegankelijk. KOO maakt zich samen met haar partners sterk om kunstonderwijs beschikbaar te maken voor álle inwoners van Den Haag.

Meer informatie

KunstKnuffel

Droomweg/GAAF

Young Beats

Kleuren van Vroeger

Zomerschool

De Sociale Tafel

Tijd voor Kunst!

Maatschappelijke projecten van KOO in Den Haag

Sinds 2006 organiseert KOO professioneel kunstonderwijs, juist waar dat niet vanzelf gaat. Wij doen dit vanuit maatschappelijke betrokkenheid voor verschillende doelgroepen in Den Haag. Doelgroepen voor wie het lastig is om in aanraking te komen met kunst en kunstbeoefening. Denk hierbij aan kwetsbare jongeren, mensen met een beperking, ouderen en mensen met eenzaamheidsproblematiek.

Voor deze mensen zijn er drempels om actief deel te nemen aan kunstonderwijs. KOO neemt samen met vele verschillende partners deze drempels weg om kunstonderwijs zo breed mogelijk toegankelijk maken voor álle inwoners van Den Haag: inclusie dus van zoveel mogelijk doelgroepen.

Dit doen we vanuit de wetenschap en overtuiging dat actieve kunstbeoefening op talloze positieve manieren bijdraagt aan een sterke samenleving en het welzijn van mensen. Zo brengt kunstbeoefening verbinding waardoor culturele barrières vervagen. Wanneer je creativiteit ontwikkelt stimuleer je verbeeldingskracht en het probleemoplossend vermogen. Dit zijn essentiële vaardigheden waar mensen de rest van hun leven op kunnen bouwen.

Om de kunstprojecten succesvol te organiseren heeft KOO een breed netwerk en duurzame samenwerkingen met partners door heel Den Haag. Onze docentencommunity wordt ingezet bij de verschillende projecten. Deze professionele kunstvakdocenten verzorgen kwalitatief kunstonderwijs dat aansluit bij de belevingswereld en behoefte van de doelgroep. Zo maken wij ons samen sterk om professioneel kunstonderwijs aan te bieden voor iedereen.

KOO

Over KOO
Vacatures
Het team

Contact
Mijn KOO

Mijn KOO