KOO’S kiekjes

Binnen onze projecten/workshops worden vele mooie kunstwerken gemaakt, door jong en oud, altijd onder begeleiding van de vakdocenten. In KOO’s kiekjes wordt dit maakproces zichtbaar gemaakt. Eigenlijk een ‘kiekje’ achter de schermen.

Zelf een kiekje indienen? Dat kan? Gebruik daarvoor onderstaand formulier of mail ons

Een kiekje indienen
  • Reset


"Leerlingen moesten op zoek naar eigenaar van het nestje wat ik had gemaakt. Er zat ook een brief bij van de Wauwauw-vogel, of ik op z'n nestje wilde passen.De kinderen moesten me helpen met tekeningen van de Wauwauwvogel, want ik weet niet hoe hij eruitziet."Juf Esther

Partner:

14 november 2023Een elfje is een eenvoudige, compacte dichtvorm, die bestaat uit elf woorden op vijf dichtregels. Deze elfjes zijn gemaakt n.a.v. Klein Kunstje

Partner:

27 juli 2023


Zomerse tekeningen


Zomerse tekeningen

Het is zomer, dus tijd voor de Zomerschool. In de bieb wordt er lekker getekend en geschilderd. En helemaal in een zomerse thema! 

Partner: Bibliotheek Den Haag

18 juli 2023


Batik Anders


Batik Anders

Batikken is een manier om een geweven stof met verf van een decoratie te voorzien. Tijdens deze workshops gingen de deelnemers aan de slag met de kunst van Batik, maar dan net even anders.

Partner: Museum Sophiahof, Stichting Pelita


Meditatieve momenten tijdens Action Painting


Meditatieve momenten tijdens Action Painting

Een opdracht over het gevoel, de associatie en de meditatieve momenten tijdens "action painting" van Jackson Pollock. De leerlingen waren helemaal zen. 

Partner: College st. Paul


De Javaanse schaduwpop


De Javaanse schaduwpop

Geïnspireerd op Yogya en Wayang Kulit poppen maakten deelnemers van Kopi Kecil Krea een eigen creatie. In plaats van leer gebruikten ze hiervoor een 3D pen. Prachtige creaties, waarbij de invloeden van de Javaanse schaduwpop zeker zichtbaar zijn.

Partner: Museum Sophiahof, Stichting Pelita

21 maart 2023


Er is geen gedicht zonder tekening


Er is geen gedicht zonder tekening

Volgens Joop is er geen gedicht zonder tekening. Moeilijk om het mee oneens te zijn, want een beeld zegt soms meer dan 1000 woorden. In deze drie kiekjes zijn deelnemers van verschillende projecten met verbeelding aan de slag gegaan.

Partner: Saffier, Theater de Vaillant

1 maart 2023


Vislucht


Vislucht

Op de Haagse Markt vind je de mooiste vissen, onderwerp van onze les: een scholletje, een geep, kabeljauw maar ook meer exotische vissen zoals een Surinaamse moerasvis: de kwikwi. Het resultaat mocht er zijn, maar je moet wel tegen de vislucht kunnen...

Partner: Florence

16 februari 2023


Klein Kunstje met de buurvrouw


Klein Kunstje met de buurvrouw

"Een gezellige middag gehad met mijn Ruurse buurvrouw en Klein Kunstje ‘tekenen met een fineliner’. De buurvrouw had goed voor de randvoorwaarden gezorgd."

Partner: fonds 1818

7 februari 2023


het Pretpark van de Verandering


het Pretpark van de Verandering

Theatervormgever Judith begeleidt leerlingen in het bedenken van een attractie die de wereld verbetert. Er ontstonden mooie ideeën: Recycle-achtbaan, 3dBril die toont wat er gebeurt als je 'als boom' omgekapt wordt, een zweefmolen die tegelijkertijd de lucht zuivert, enz.

Partner: Basisschool Cosmicus


Je hoeft het niet mooi of lelijk te vinden


Je hoeft het niet mooi of lelijk te vinden

Walther laat voorbeelden liet zien van een Ursonate en Stripsody. “Waarom doen mensen dit?” vraagt een groep 6 leerling. Walther antwoordt: “Kunstenaars proberen de grens op te zoeken wat mooi en lelijk is. Experimenteren en uitproberen. Zo ontdek je nieuwe dingen.”

Partner: OBS Houtrust


Cajon les


Cajon les

Leerling: “Ik tel tot 10”. Roel: “Nee dat is te lang. We tellen tot 4”. Leerling: “Ow dat is ook altijd bij muziek”. Roel: “En welke les hebben wij nu? 😀

Partner: Christelijke Montessorischool (CMS) De Abeel

24 januari 2023


Je eigen werk insturen

Wij vinden het ontzettend leuk om werk te zien wat gemaakt is tijdens een van onze creatieve activiteiten. Daarom roepen we iedereen op hun werk te delen zodat iedereen elkaars werk kan bewonderen en elkaar kan inspireren.

Naam
Denk aan: Kleuren van Vroeger, Droomweg, KunstKnuffel, Zomer/winterschool, Kopi Kecil Krea, Tijd voor Kunst!, op school, enz.
Max. file size: 128 MB.
Lukt het niet? Stuur ons dan een mail met jouw werk naar marketing@koo.nl