Zo gaan we te werk

OP SCHOOL

KOO verzorgt professioneel kunstonderwijs op scholen in en om Den Haag. Het is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend om met kunstonderwijs in aanraking te komen, en daar willen wij verandering in brengen. Of het nu om muziek, theater, dans, beeldende kunst of juist interdisciplinair onderwijs gaat. Wij kunnen het organiseren!

Al onze kunstlessen worden op maat gemaakt en gegeven door professionele kunstvakdocenten met een afgeronde kunstvakopleiding of voldoende praktijkervaring. De kunstlessen worden afgestemd op de visie van jouw school en de leerdoelen en het niveau van de leerlingen. Bij KOO bieden we een vast contactpersoon die de kwaliteit en de voortgang van het lesprogramma waarborgt.

Wij regelen alles voor je:

  • Een leerplan (met gewenste SLO-leerdoelen)
  • Organisatie en coördinatie van de lessen
  • Bezoeken aan de les/docent
  • Tussentijdse evaluaties

Zo, laten we doorgaan naar stap 1 van onze werkwijze: de kennismaking!

1. Kennismaken

Als je met ons aan de slag gaat, plannen we als eerst een uitgebreid kennismakingsgesprek in.

Wil je structureel kunstonderwijs bij ons afnemen? Dan kijken we tijdens dit gesprek naar de belevingswereld en ervaringen van de leerlingen, de gewenste (SLO) leerdoelen en de bijzondere aandachtspunten. Vervolgens kijken we naar de passende vormtaal en/of de kunstdiscipline en de gewenste leerroute. Deze leerroute kan mono-, multi- of interdisciplinair van aard zijn. Meer informatie over de verschillende leerroutes.

Ben je niet op zoek naar iets structureels maar benieuwd naar onze workshops en tijdelijke oplossingen? Daar kunnen we je ook alles over vertellen! Je kan natuurlijk ook alvast even spieken op onze workshops en kortlopend pagina.

Nu we kennis hebben gemaakt kunnen we aan de slag!

Dansende leerlingen
Leerling die in de techniek experimenteerd

2. Aan de slag 

Na de kennismaking gaan wij voor jou aan de slag. We leggen alle afspraken vast in een leerplan en gaan voor jou op zoek naar een passende kunstdocent.

Als wij denken dat er een match is dan plannen we waar mogelijk eerst een kennismakingsgesprek of een proefles in. Is er een klik? Mooi! Dan kan de docent bezig met de ontwikkeling van het lesprogramma en kunnen de lessen van start.

3. Op lesbezoek 

Twee keer per jaar komen we op school langs om het leerplan door te nemen. Liggen we op schema? Is bijstelling nodig of zijn er leuke kansen die we je kunnen aanbieden? Deze en andere vragen komen aan bod. Bij de gesprekken proberen we altijd de vakdocent(en) aan te laten sluiten.

Daarnaast krijgt de vakdocent twee keer per jaar een bezoek in diens les van iemand van KOO of van een inhoudelijk specialist. Dit doen we niet om de docent te controleren, maar juist ter ondersteuning; de vakdocent levert hiervoor zelf een observatievraag in.

Docenten op lesbezoek

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Logo KOO

KOO

Mijn KOO