De Bruiserij
Jouw bron van inspiratie voor speciaal kunstonderwijs in de vrije tijd

Direct naar het aanbod

“Wij vinden dat cursussen toegankelijk moeten zijn voor iedereen.”

 

Soort cursussen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn, haar of hun weg kan vinden naar passend vrijetijdsaanbod in Den Haag. Om de zoektocht makkelijker te maken hebben we voor jou het diverse aanbod in de stad gebundeld. Met oog op inclusie, want alle cursussen op deze pagina zijn voor een brede doelgroep toegankelijk. Natuurlijk wel met speciale aandacht voor wie liever beweegt dan stilzit, voor wie niet kan bewegen, voor wie horen en zien niet vanzelfsprekend is of voor wie meer moeite heeft met het verwerken van prikkels

De cursussen worden aangeboden door zelfstandige kunstdocenten en collectieven/organisaties in de culturele sector. We streven ernaar om het aanbod blijvend uit te breiden en in elke discipline (dans, theater, muziek, beeldende kunst, fotografie & media, schrijven) keuzemogelijkheden te hebben. Het kan echter voorkomen dat er bij jouw discipline naar keuze nog geen (geschikte) cursus beschikbaar is. Stuur in dat geval een mail naar siske@koo.nl zodat we je vraag uit kunnen zetten in ons netwerk.

Kwaliteitscheck

Alle aanbieders op het platform zijn een kwaliteitscheck ondergaan. We kijken daarbij onder andere naar integriteit, leservaring en motivatie. Zo waarborgen we de kwaliteit en hoef jij daar niet over na te denken. 

 

Direct naar het aanbod

Aanmelden bij de aanbieder

Heb je een cursus gevonden die je wil volgen? Dat is fijn om te horen! Inschrijven gaat via de eigen website van de aanbieder. Heb je specifieke vragen over een cursus? Ook dan kan je gerust contact opnemen met de desbetreffende aanbieder. 

Contact met ons

We doen ons best om het cursusaanbod blijvend te laten groeien, zodat er in elke discipline keuzemogelijkheden zijn. Echter, het kan voorkomen dat er bij jouw discipline naar keuze nog geen (geschikte) cursus beschikbaar is. Ook kan het zijn dat je twijfelt over het aanbod: Past het bij je? Is het een geschikte aanbieder voor jou? In dat geval kan je gerust contact met ons opnemen door een mail te sturen naar siske@koo.nl. We plannen dan samen een intake om jouw wensen en behoeftes door te nemen en jouw specifieke vragen uit te zetten in onze community van aanbieders. 

 

Direct naar het aanbod

Aansluiten bij de community

Ben jij een kunstdocent met speciaal cursusaanbod of werk je bij een organisatie die toegankelijk cursusaanbod heeft voor mensen met speciale behoeftes? Neem dan zeker contact met ons op! We vertellen je graag meer over de community achter het platform. Misschien alvast goed om te weten: er zitten geen kosten aan verbonden. We zetten je cursusaanbod kosteloos voor je online en daarnaast brengen we je in contact met andere aanbieders. Ook bieden we scholingssessies aan en organiseren we verschillende activiteiten om je te ondersteunen bij het uitbreiden van je cursusaanbod. Heb je al genoeg cursisten? Ook dan willen we je vragen om aan te sluiten bij de community. Eén van de functies van zo’n netwerk is namelijk het doorverwijzen naar elkaar. 

Voordat je aan kan sluiten gaan we natuurlijk wel eerst met je in gesprek. Hiermee willen we de kwaliteit van het aanbod waarborgen. We horen graag wat je leservaring is en hoe jij je lessen toegankelijk maakt voor iedereen.

Mail ons!
Twee deelnemers van een speciaal cursus dans

In beeld – Luuk

De eerste les was voor Luuk meteen een positieve ervaring. Het was even wennen om tussen de rolstoelen te staan, maar al snel ervaarde Luuk een gevoel van vrijheid: “Het heeft niks te maken met prestatie, en dat is prettig.” De danslessen zijn inmiddels een toegevoegde waarde in Luuk zijn leven. Hij is sterker en weerbaarder geworden, hij durft te laten zien dat hij dans leuk vindt en voelt zich onderdeel van de groep. En dat allemaal zonder prestatiedruk te ervaren.

DanceAble Cursus – Holland Dance Festival

Bekijk hier het cursusaanbod

Beeldende Kunst

Twee deelnemers van een speciaal cursus dans

Dans

Vrouw met een telefoon in haar hand. Ze toont een foto van zichzelf

Fotografie & Media

Muziek

Zwartwit foto waar een man aan tafel in een boekje aan het schrijven is

Schrijven

Kinderen maken een levend kunstwerk tijdens festival gaaf

Theater

Een vraag over het cursusaanbod?