Wij besteden in ons aanbod aandacht aan loopbaanoriëntatie. Dit doen we door leerlingen de mogelijkheid te bieden om vooruit te blikken op een vervolgopleiding, passend bij de talenten die ze bij zichzelf ontdekken tijdens de kunstvaklessen.

Leerlingen kunnen vaardigheden die nodig zijn voor het solliciteren oefenen in workshops beeldende kunst en theater. Een grafisch vormgever en trainingsacteur helpen de leerlingen bij vragen als: Hoe maak je een visueel aansprekend cv? Hoe kom je zelfverzekerd en kundig over bij een sollicitatie? En hoe voer je een goed sollicitatiegesprek?

Wij geven leerlingen bovendien de kans om te komen snuffelen in de culturele wereld. Dit kan bijvoorbeeld door op onze marketingafdeling een korte stage te lopen, door te helpen bij één van onze kunstprojecten of door mee te kijken met kunstvakdocenten tijdens hun lessen op basisscholen. Leerlingen die zich in hun profielwerkstuk richten op kunst of cultuur, kunnen wij koppelen aan een professioneel kunstenaar binnen het Haagse culturele veld. Door een verbinding te maken met de dagelijkse praktijk doen leerlingen de nodige extra kennis op.

Meer informatie over deze les/ workshop?