Optreden in theaterzaal met djembés tijdens festival GAAF.

GAAF is een dag vol kunst, durf en talent in theater de Vaillant of op school. We organiseren het festival om kinderen in het speciaal (basis)onderwijs een eigen en uniek podium te bieden. GAAF vindt, waar mogelijk, plaats in een echt theater, maar wel met aandacht voor de wensen en behoeftes van de leerlingen die komen. Is het bijvoorbeeld fijn als er een ontprikkelruimte ingericht wordt? Dan zorgen we daarvoor! Is het voor jouw leerlingen niet haalbaar om naar het theater te gaan? Dan organiseren we een prikkelarme variant van GAAF bij jou op school: GAAF on tour.

Workshops
Het programma van GAAF is divers. Leerlingen doen in kleine groepjes mee aan verschillende kunstworkshops, gegeven door professionele kunstdocenten. Even ontprikkelen bij het maken van houtjes beeldjes? Ritme ervaren en spelen op djembés? De vrijheid voelen om te dansen? Zelf een audioloop maken of een rap schrijven? Er is van alles mogelijk; maar bovenal is er even de ruimte voor ongedwongen creativiteit.

Optreden
Festival GAAF organiseren we natuurlijk niet zomaar in het theater. In de theaterzaal, op een heus podium, mogen de leerlingen hun kunsten ten uitvoer brengen. Hebben de leerlingen eerder in het jaar meegedaan aan een lessenserie zoals Droomweg of Rap voor z’n Raap? Dan mogen ze tijdens GAAF laten zien waar ze naar toe hebben gewerkt. Is dit niet het geval? Dan is het podium vrij toegankelijk voor leerlingen die iets willen laten zien. De ervaring leert dat, dankzij de veilige sfeer die dag, veel leerlingen een stap op het podium durven te zetten.

GAAF on tour
We begrijpen dat het niet voor alle leerlingen in het speciaal (basis)onderwijs mogelijk is om naar het theater te komen en daar festival GAAF mee te maken. Daarom bieden we een prikkelarme variant van GAAF aan die op school georganiseerd kan worden; GAAF on tour! Tijdens GAAF on tour ondersteunen we een presentatiemoment op school. In overleg met jou zorgen we dat GAAF on tour helemaal naar wens georganiseerd wordt!

Foto impressie van GAAF in theater de Vaillant

© Foto’s door De Schaapjesfabriek

Benieuwd naar de mogelijkheden?