Max Schurer Coördinator Marketing Communicatie

Als marketingcoördinator bij KOO draag ik bij aan het vergroten van de bekendheid en toegankelijkheid van het kunst- en cultuuraanbod in Den Haag. Op zowel uitvoerend als strategisch vlak probeer ik de positionering en marketinguitingen van KOO naar een hoger niveau te tillen.

Waarom ben je bij KOO gaan werken?

Ik heb mijn hele carriere uitsluitend voor commerciele instanties gewerkt en nadat ik in december klaar was met een interim klus ben ik mijn horizon gaan verbreden. De vacature van KOO sloot perfect aan op mijn kwaliteiten en het leek mij onzettend leuk om eens bij te mogen dragen aan een maatschappelijk doel.

Wat vind je leuk/mooi aan je werk bij KOO?

Werken bij KOO biedt een unieke kans om de kracht van kunst en cultuur te gebruiken om mensen te inspireren en te verbinden, juist daar waar het niet vanzelf gaat. Door middel van de verschillende kunst- en cultuurprogramma’s die KOO aanbiedt, draagt KOO bij aan het verrijken van de levens van mensen, en dat voelt goed.

Waarom vind jij het werk dat KOO doet belangrijk?

Kunst en cultuur spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen. Kunst stimuleert de verbeelding, creativiteit, communicatievaardigheden en het probleemoplossend vermogen. Daarnaast kan het beoefenen en beleven van kunst bijdragen aan het vergroten van zelfvertrouwen en het verbeteren van de emotionele en sociale vaardigheden. Het is daarom van groot belang dat kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk zijn en dat er voldoende aanbod is.

Heb je gestudeerd? Zo ja, wat heb je gestudeerd? Of wat studeer je nu?

Ik heb Communicatie & Multimedia Design gestudeerd aan de NHL (Leeuwarden). Dit was destijds een experimentele opleiding waarbij er geen toetsen, boeken of vaste lessen waren. De opleiding werkte vanaf dag 1 op projectbasis met echte werkgevers. Je kreeg een opdracht vanuit een opdrachtgever en je werd met je groepje in het diepe gegooid. Ontzettend leuk om te doen en een goede voorbereiding op het werkveld waar je ook tegen onvoorziene situaties aanloopt en deze zelf dient op te lossen.

Waar houd je je buiten werk mee bezig?

Ik ben dol op koken, natuur, ontdekken en ben geïnteresseerd in alles wat met computers te maken heeft. In de zomer zoveel mogelijk buiten en in de winter puzzel ik vooral met pixels achter m’n computer.