Rahsaan Paternotte. Functie: Projectleider Maatschappelijk kunstonderwijs
Rahsaan Paternotte. Functie: Projectleider Maatschappelijk kunstonderwijs

Rahsaan Paternotte Programmacoördinator Maatschappelijk Kunstonderwijs

Ik ben programmacoördinator van maatschappelijke projecten en zet mij daarnaast in om projecten gefinancierd te krijgen door me name fondsenwerving. Hierdoor zie ik projecten van ‘A tot Z’ uitgevoerd worden, vanaf de tekentafel en de eerste netwerkgesprekken tot de afronding en financiële afwikkeling. Binnen de maatschappelijke projecten houd ik mij vooral bezig met de projecten voor senioren.

Waarom ben je bij KOO gaan werken?

In 2012 ben ik aangenomen als combinatiefunctionaris voor het oude Koorenhuis Centrum voor de Kunst. Echter startte destijds de bezuinigingen en was deze baan van tijdelijke duur. In deze periode leerde ik oud-collega Wim Biesheuvel kennen. Na de sanering belde Wim mij op; hij wilde graag mijn hulp bij zijn projecten. Zodoende ben ik binnengerold en werk ik hier met veel plezier.

Wat vind je leuk/mooi aan je werk bij KOO?

Het maatschappelijke belang van kunstonderwijs! Maar ook de gezamenlijke betrokkenheid van collega’s. Samen kunnen we van waarde zijn voor heel veel inwoners van diverse generaties in Den Haag.

Waarom vind jij het werk dat KOO doet belangrijk?

Kunst is een belangrijke leidraad geweest in mijn leven. Van huis uit heb ik dat meegekregen, maar ook op school en daarbuiten. Muziek maken is al van kinds af aan mijn grootste hobby en dat combineerde ik vroeger ook met het schrijven van raps en songteksten. Ik wil dat iedereen, jong en oud, dezelfde kans krijgt om hier een gevoel bij te ontwikkelen.

Heb je gestudeerd? Zo ja, wat heb je gestudeerd? Of wat studeer je nu?

Ik heb twee afgeronde opleidingen: MBO Juridisch medewerker Openbaar Bestuur en een HBO bachelor Bestuurskunde/Overheidsmanagement. Tijdens en na mijn studieperiode heb ik lang gewerkt voor een agentschap dat zich bezighield met milieu, duurzaamheid en innovatie. Van deze beleidsthema’s werd ik niet gelukkig en daarom heb ik toen de overstap gemaakt naar welzijnswerker. Daarna ben ik een periode coördinator brede buurtschool geweest in Transvaal om vervolgens een tijdelijke klus aan te nemen in het oude Koorenhuis, dat als opmaat heeft gediend voor mijn huidige functie.

Waar houd je je buiten werk mee bezig?

Ik ben graag onder de mensen, ben voorheen kliminstructeur geweest en ik klim nog altijd graag. Ik heb ook in diverse bandjes gespeeld: van Surinaams, Cubaans tot aan jazz en soul.

Wat is jouw (creatieve) talent? En waar ben je ontzettend slecht in?

Ik maak graag muziek, maar ben absoluut geen talent. Doseren en de klok zijn vaker vijand dan vriend.

Wat zou jij iemand anders kunnen leren?

De basis van fondsenwerven, projectplannen schrijven, begrotingen maken en het opzetten van projecten.

Wat zou je graag zelf nog willen leren?

Ik zou graag beter willen worden in fondsenwerving en in de toekomst de zij–instroom Pabo of VO willen doen.