Maurits Nieuwdorp. Functie: Projectleider Maatschappelijk kunstonderwijs
Maurits Nieuwdorp. Functie: Projectleider Maatschappelijk kunstonderwijs

Maurits Nieuwdorp Projectleider Maatschappelijk Kunstonderwijs

Ik ben projectleider bij KOO. Dit betekent dat ik voor verschillende projecten de verantwoordelijkheid heb over de dagelijkse gang van zaken. In de praktijk komt het erop neer dat ik de spil ben tussen KOO, de samenwerkingspartner waarmee we een project doen en de docenten die vanuit KOO ingezet worden bij een project.

Waarom ben je bij KOO gaan werken?

Ik ben bij KOO terecht gekomen omdat ik in een creatieve omgeving wilde werken waarbij ik met veel verschillende mensen in aanraking zou komen. Ik ben toentertijd begonnen op de administratie en de afdeling personeelszaken van destijds het Koorenhuis. Na verloop van tijd ben ik fulltime op personeelszaken gaan werken en via de functie van projectondersteuner ben ik doorgegroeid naar mijn huidige functie van projectleider.

Wat vind je leuk/mooi aan je werk bij KOO?

Het mooiste en leukste aan mijn werk is het plezier dat je ziet bij de deelnemers aan de projecten die we vanuit KOO samen met onze partners aanbieden. Niets is mooier dan een blij gezicht die iets nieuws en soms ook onverwachts meemaakt, ziet of hoort. Dat zie je bijvoorbeeld heel sterk bij de basisschoolleerlingen die de uitvoering van het zogenaamde Dirigeerproject in het Zuiderstrandtheater bijwonen. Daar komen kinderen vaak voor het eerst in een theater en om dan ook nog het Residentie Orkest te zien en horen spelen is echt magisch voor deze kinderen! Dat is zo’n moment waarvoor je het doet.

Waarom vind jij het werk dat KOO doet belangrijk?

Elk kind zou op school kunstonderwijs moeten meekrijgen. Juist omdat veel kinderen dit niet vanzelfsprekend vanuit huis meekrijgen. Het laat de kinderen hun creativiteit en ideeën uiten en het leert ze naar elkaar te luisteren en te kijken. Iets waar ze in hun verdere leven profijt van hebben. Ik ben van mening dat de culturele sector onze wereld een beetje beter maakt.

Waar houd je je buiten werk mee bezig?

Buiten mijn werk ben ik veel bezig met muziek in de ruimste zin van het woord.  Zo ben ik een zogenaamde singer-songwriter die graag zijn zelfgeschreven liedjes ten gehore brengt.  Ik treed graag live op en ben vaak bezig om nieuwe ideeën uit te werken en op te nemen. Daarnaast ga ik graag naar concerten toe en luister ik veel naar muziek. Ik heb onder andere een grote verzameling vinylplaten waar ik helemaal bij weg kan dromen…