Cynthia Pietersen Account Manager

Ik ben Account Manager en verantwoordelijk voor de producten die als eenmalige workshop of in een lessenreeks worden aangeboden. Het gaat in mijn functie niet alleen om het signaleren van welk product ‘goed’ ligt of om een product te bedenken, maar ook om het aanbieden van dit product aan potentiële klanten van KOO. De workshops en lessen bieden we aan aan leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs, het MBO en aan particulieren en bedrijven.

Waarom ben je bij KOO gaan werken?

Met een opleiding Bewegingswetenschappen – Sport en Beleid lag het niet voor de hand om bij KOO te werken. Toen het laatste kind naar de middelbare school ging, ben ik als uitzendkracht bij destijds het Koorenhuis gestart. Ik verving iemand die met zwangerschapsverlof was en kwam op het Algemeen Secretariaat te werken. Van het een kwam het ander. Ik bleef en werd uiteindelijk Hoofd Algemeen Secretariaat. Na diverse andere functies waaronder die van marketingmedewerker houd ik me nu volop bezig met de verkoop en ontwikkeling van workshops en lessenreeksen.

Wat vind je leuk/mooi aan je werk bij KOO?

Als een vraag naar kunstworkshops of -lessen van een school of andere klant zo kan worden beantwoord dat het de verwachtingen van de school overtreft c.q. dat de leerlingen enthousiast worden van waar ze mee bezig zijn (geweest) dan word ik daar blij van. En natuurlijk ook als de eindresultaten er mooi uit zien.

Waarom vind jij het werk dat KOO doet belangrijk?

Het is belangrijk dat kunstonderwijs voor iedereen op enige manier mogelijk is.

Toegang tot kunst in het algemeen is rijkdom op alle fronten. Je maakt kennis met onbekende werelden, tijden, denkwijzen, emoties … de ervaring na een ontmoeting, of het met een schilderij of een voorstelling is, is onbetaalbaar.

Heb je gestudeerd? Zo ja, wat heb je gestudeerd? Of wat studeer je nu?

Ik heb Interfaculteit Lichamelijke Opvoeding – Sport en Beleid (hoofdvak Sociale Bewegingsagogiek, bijvakken Politicologie en Mondheelkunde) in Amsterdam aan de Vrije Universiteit gestudeerd.

Door een samenloop van omstandigheden ben ik bij het toenmalige Koorenhuis terecht gekomen, nadat de Gemeente Zoetermeer voor een ervaren man als Hoofd Sportzaken had gekozen en niet voor mij als net afgestudeerde. Ik ben blijven hangen omdat het bedrijf en vooral de collega’s me bevielen. De rest is geschiedenis.

Waar houd je je buiten werk mee bezig?

Ik hou van reizen, koken en uit eten gaan, lezen, talen leren (nu Indonesisch), naaien/handwerken en musea bezoeken. Daarnaast ben ik buddy voor ouderen via het Buddy-project.

Wat is jouw (creatieve) talent? En waar ben je ontzettend slecht in?

Ik ben goed in het organiseren van dingen, kan goed naaien/handwerken en koken. Ik kan absoluut niet zingen. En ik niet stoppen als ik iets aan het doen ben dat ik leuk vind.

Wat zou jij iemand anders kunnen leren?

Ik zou best iemand kunnen leren koken of naaien/handwerken.

Wat zou je graag zelf nog willen leren?

Ik wil nog wel meer talen kunnen spreken. Ook harp spelen en fotograferen lijkt me leuk om te leren.