Clara Mesdag. Functie: Projectleider Maatschappelijk kunstonderwijs
Clara Mesdag. Functie: Projectleider Maatschappelijk kunstonderwijs

Clara Mesdag Projectleider Maatschappelijk kunstonderwijs

Ik ben projectleider bij KOO en heb een aantal projecten voor senioren onder mijn hoede, namelijk Kleuren van Vroeger en Kunstknuffel.

Mijn taak is ervoor te zorgen dat deze projecten zodanig georganiseerd zijn dat de docenten die ze uitvoeren hun mooie werk zo optimaal mogelijk kunnen en willen doen.

Waarom ben je bij KOO gaan werken?

Ik werk al lang bij KOO en voordien bij het Koorenhuis. Ik ben begonnen als zangdocent (wat ik nog steeds ben en doe) en ik ben door de jaren heen steeds meer organisatorische taken gaan uitvoeren. KOO is in de loop der jaren een mooie, actuele organisatie geworden die relevante, kunstzinnige activiteiten in gang zet. Het is een voorrecht om daaraan te mogen meewerken.

Wat vind je leuk/mooi aan je werk bij KOO?

Dat we impact maken, groot of klein. Er gebeurt altijd iets als kunstvakdocenten aan het werk gaan: iets heel eenvoudigs, iets indrukwekkends maar vaak ook allebei. Daarnaast vind ik het leuk om In contact te zijn met bevlogen mensen. Om dan vervolgens te zien en horen wat hun werk teweegbrengt en wat het betekent voor de kwaliteit van leven van mensen van letterlijk alle leeftijden vind ik tof. KOO maakt veel mogelijk.

Waarom vind jij het werk dat KOO doet belangrijk?

“Schoonheid en verwondering verdienen een plek in ons dagelijks leven. Kunst en cultuur zijn middelen om van deze wereld een betere plek te maken”. Het is een citaat van componist Merlijn Twaalfhoven waar ik me in kan vinden. De organisatie van KOO maakt mogelijk dat grote groepen mensen de gelegenheid krijgen om aan kunstbeoefening te doen, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Heb je gestudeerd? Zo ja, wat heb je gestudeerd? Of wat studeer je nu?

Ik heb zang gestudeerd aan het conservatorium en kreeg lessen van Aafje Heynis en Wout Oosterkamp. Ik werkte 12 jaar in het Nederlands Kamerkoor. Nog steeds vind ik het heerlijk en nuttig om geregeld lessen te volgen en in de rol van leerling te stappen.

Waar houd je je buiten werk mee bezig?

Naast mijn werk bij KOO heb ik een eigen praktijk als zelfstandig zangdocent. Ik geef les in Utrecht en in het Koorenhuis. (Zie: www.claramesdag.nl)