Mithra Nouri. Functie: Raad van toezicht
Mithra Nouri. Functie: Raad van toezicht

Mithra Nouri

Vanuit welke achtergrond ben je betrokken bij KOO?

Mijn betrokkenheid bij KOO stoelt op drie pijlers: ik was met veel plezier cursist (muziek) bij het Koorenhuis voor de reorganisatie, ten tweede ben ik sinds 2017 werkzaam in het onderwijs, eerst als ZZP-kunstjuf, later als zij-instromer in het speciaal basisonderwijs en het kersje op de taart is dat ik sinds dit jaar ook fungeer als ICC-er voor onze school. 

Welke aandachtsgebieden heb je binnen KOO?

Ik breng mijn ervaring uit het bedrijfsleven in, maar vooral de praktijk van de leerkracht en de cultuurcoördinatie. 

Hoe ben je bij KOO terecht gekomen?

Ik heb gereageerd op de vacature op Culturelevacatures.nl. Voor ik in het onderwijs zat, heb ik eerst lange tijd in het bedrijfsleven gewerkt, onder andere als HR-Manager, waarna ik ZZP-er werd in training en coaching. Als ZZP-er werk je vaak alleen en ik miste toch de werkrelaties met anderen… dat je bij een club hoort. Zodoende ging ik op zoek naar een RvT-lidmaatschap waar mijn werkervaring van waarde is. Nu heb ik weliswaar weer collega’s, maar nog steeds vind ik het interessant om vanuit een andere positie mee te denken over de bedrijfsvoering.

Waar hou je je graag mee bezig in jouw vrije tijd?

De laatste jaren eigenlijk vooral met studeren: in 2017 heb ik de opleiding Docent Beeldende Kunst & Vormgeving aan de Willem de Kooning Academie afgerond. In 2018 begin ik aan de zij-instroom PABO (dat was wel super intensief!) aan de Haagse Hogeschool, waar ik ook het certificaat voor Interne Cultuurcoördinator haalde. Nu ben ik bezig aan de studie Cultuurbegeleider, dat is de vervolgopleiding daarop. 

Wat is jouw relatie met de stad Den Haag?

Ik ben er geboren en heb er bijna mijn hele leven gewoond. Sinds twee jaar woon ik  in een van de randgemeenten, maar ik kom er dus nog bijna dagelijks voor mijn werk in de Schilderswijk. 

Waarom vind je het werk wat KOO doet belangrijk?

Het werk van KOO vind ik belangrijk vanwege die toevoeging ‘juist waar het niet vanzelf gaat’. Ook voor ik de kunstacademie deed was ik al consument en enthousiaste amateur in allerlei culturele disciplines. Het plezier en de expressie vrijheid doet mij nog steeds veel en dat gun ik iedereen, vooral waar dat niet vanzelf gaat.