Hubert Visser. Functie: Raad van toezicht
Hubert Visser. Functie: Raad van toezicht

Hubert Visser

Vanuit welke achtergrond ben je betrokken bij KOO?

KPMG draagt KOO een warm hart toe en reeds meerdere voorgangers van mij hebben met genoegen deelgenomen aan de Raad van Toezicht van KOO. Voor KPMG ben ik als accountant ruim 20 jaar actief in het onderwijs, van primair onderwijs tot aan universiteiten. De activiteiten van KOO ervaar ik maatschappelijk gezien als zeer waardevol in het Haagse en lever daar dan ook vanuit mijn expertise graag mijn bijdrage aan.

Welke aandachtsgebieden heb je binnen KOO?

Als controlerend accountant en partner bij KPMG ligt mijn expertise op het gebied van financiën en control. Dit betreft met name een belangrijke rol in het toezicht op het begrotingsproces, de financiële resultaten en het jaarverslag alsmede de administratieve organisatie en interne beheersing.

Hoe ben je bij KOO terecht gekomen?

Mijn voorgangster Liane den Besten, eveneens partner bij KPMG, heeft mij benaderd of ik geïnteresseerd zou zijn voor een positie in de Raad van Toezicht van KOO. Liane kent mijn expertise en achtergrond en was bij mij zeker aan het goede adres om dit te overwegen. Na kennismaking met de voorzitter van de RvT en directeur van KOO ben ik met genoegen toegetreden tot de Raad van Toezicht

Waar hou je je graag mee bezig in jouw vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik graag aan het squashen of ben ik te vinden op de golfbaan. Squash is heerlijk om je energie in kwijt te kunnen en golf is een uiterst lastige sport dat veel meer behendigheid en concentratie vergt. Naast sport vind ik het heerlijk om op reis te gaan, te dineren en een leuke film in de bioscoop te bekijken. Natuurlijk kan ik het bezoeken van musea en het wandelen door natuurgebieden ook niet onvermeld laten.

Wat is jouw relatie met de stad Den Haag?

Eigenlijk ben ik geboren en getogen in het mooie Kampen te Overijssel, maar ik ben alweer bijna 25 jaar geleden verhuist naar het westen om te gaan werken voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik heb in de afgelopen jaren altijd in of rondom de stad gewoond (momenteel Voorburg) en het is voor mij een prachtige stad om in te vertoeven. Met name het strand, de duinen en de bosgebieden spreken me enorm aan.

Waarom vind je het werk wat KOO doet belangrijk?

Bij de vaardigheden die kinderen op school leren wordt snel gedacht aan essentiële vakken zoals rekenen en talen. In de vorming van kinderen is het kunst- en cultuuronderwijs echter even zo belangrijk. Het draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling, creativiteit, cultuurbewustzijn en cognitieve vaardigheden. KOO staat voor de creatieve ontwikkeling en toegankelijk en bereikbaar maken van kunstonderwijs. Het spreekt me ook zeer aan dat KOO zich eveneens richt op andere doelgroepen waarvoor kunst niet altijd goed toegankelijk is zoals bijvoorbeeld kwetsbare jongeren en ouderen.