Patricia Houtsma. Functie: Raad van toezicht
Patricia Houtsma. Functie: Raad van toezicht

Patricia Houtsma

Vanuit welke achtergrond ben je betrokken bij KOO?

Vanuit mijn rol binnen het openbaar primair onderwijs, als bovenschools directeur, ben ik betrokken bij KOO. KOO verrijkt op een groot deel van onze scholen het curriculum met kunstonderwijs, waar vele leerlingen heel veel profijt van hebben. Daarnaast heb ik, toen ik jong was, mijn passie voor dans mede dankzij het cursusaanbod van KOO ontwikkeld. Vanuit die hoedanigheid draag ik het kunstonderwijs dat KOO biedt dan ook een warm hart toe.

Welke aandachtsgebieden heb je binnen KOO?

Ik probeer vanuit mijn expertise binnen het primair onderwijs een zinvolle bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen binnen KOO. Mijn ervaringen als leerkracht, directeur, beleidsmedewerker en nu als bovenschools directeur zet ik hiervoor in.

Hoe ben je bij KOO terecht gekomen?

Tot voorkort was onze bestuurder, Wiely Hendricks, lid van de raad van toezicht van KOO. Na een lange tijd betrokken te zijn bij KOO vanuit deze rol zat zijn termijn er echter op. Hij heeft mij gevraagd en voorgedragen om hem op te volgen. Daar heb ik niet lang over na hoeven denken. Fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan deze mooie organisatie met prachtige doelstellingen.

Waar hou je je graag mee bezig in jouw vrije tijd?

In mijn vrije tijd dans ik graag. Momenteel ben ik actief in het salsa dansen. Daarnaast ga ik naar theater- en dansvoorstellingen, sport ik graag, hou ik van lekker eten en reizen. En uiteraard is tijd doorbrengen met mijn gezin, familie en vrienden voor mij heel belangrijk.

Wat is jouw relatie met de stad Den Haag?

Ik ben geboren en opgegroeid in Den Haag en voel me dan ook verbonden met de stad. Den Haag is een bruisende stad met historie en heeft veel te bieden op het gebied van cultuur. Het is een multi culturele stad waar ik me thuis voel en trots op ben.

Waarom vind je het werk wat KOO doet belangrijk?

De missie van KOO: Wij organiseren professioneel kunstonderwijs, juist waar dat niet vanzelf gaat, onderschrijf ik. Kunstbeoefening zorgt voor verbinding, maakt talenten zichtbaar, zorgt voor ontwikkeling, verrijkt en geeft plezier. Dit zou voor iedereen bereikbaar moeten zijn en hier werkt KOO aan.