VerhalenVertellers

Jouw verhaal, jouw song!

Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Sommigen houden het klein en schrijven hun verhaal op in een dagboek, anderen geven er uiting aan via rap, spoken-word of een song. Verhalenvertellers is er voor mensen met psychische kwetsbaarheid en helpt deelnemers de woorden te vinden voor hun verhaal, hun flow te verbeteren en een eigen nummer te performen voor publiek. Verhalenvertellers is er voor iedereen die een verhaal wil vertellen: Spoken-word artiesten, rappers, singer-songwriters, iedereen is welkom.

Het project bestaat uit workshops, een masterclass, opnamesessies en een liveoptreden. Deelnemers gaan aan de slag met een team van professionele coaches, woordkunstenaars, en producers. Ze onderzoeken waar hun unieke kracht ligt en leren hoe geven zij uiting kunnen geven aan dat wat hen bijzonder maakt.

Naar programma 2023

Programma in het kort

Verhalensessies
Tijdens deze sessies begeleidt een professioneel kunstdocent van KOO de deelnemers bij het vormen van hun eigen verhaal. Dit kan een rap zijn, een song of in de vorm van spoken-word. De deelnemers worden begeleid in het schrijven van hun eigen tekst en het verbeteren van hun flow op de beat.

Masterclass
In de masterclass schuift een artiest aan om met een frisse blik naar de tracks van de deelnemers te kijken. Waar ligt ieders unieke kracht en wat maakt de verhalen bijzonder?

Studio-opnames
Als de tekst is afgerond en de flow stroomt, dan is het tijd voor de volgende stap: de opnamestudio. Samen met de kunstdocent en de producer nemen de deelnemers op professionele wijze hun eigen track op.

Optreden
Wie wil mag de eigen track live performen tijdens, bijvoorbeeld, Chillen in de Steeg. Spannend, maar in een veilige omgeving en met een warm publiek komt dat helemaal goed!

Studio-opname 2023

Verhalensessie 2023

Optreden tijdens Chillen in de Steeg 2023

studio opname tijdens het project de Verhalenvertellers

Studio-opname 2023

Programma herfst 2023

Eind september 2023 start weer een nieuwe reeks van de Verhalenvertellers. Wil je mee doen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar aanmelden@koo.nl, of loop de 26e van september even binnen bij Popradar tijdens de eerste sessie.

Let op: Dit is een ingekorte reeks. In 2024 start weer een reeks waarin alle programmaonderdelen (verhalensessies, masterclass, opnametijd en een optreden) aan bod komen.

  • Dinsdag 26 september, 16.00 – 17.00 uur. Verhalensessie in Popradar (studio 1)
  • Dinsdag 3 oktober, 16.00 – 17.00 uur. Verhalensessie in Popradar (studio 1)
  • Dinsdag 10 oktober, 16.00 – 17.00 uur. Verhalensessie in Popradar (studio 1)
  • Dinsdag 24 oktober, 16.00 – 17.00 uur. Verhalensessie in Popradar (studio 1)
  • Dinsdag 31 oktober, 16.00 – 17.00 uur. Verhalensessie in Popradar (studio 1)
  • Dinsdag 7 november, 16.00 – 17.00 uur. Verhalensessie in Popradar (studio 1)
  • Dinsdag 14 november, 16.00 – 17.00 uur. Verhalensessie in Popradar (studio 1)
  • Zondag 19 november, 15.30 – 16.30 uur. Optreden in theater de Vaillant

Adres Popradar:
Burgemeester Hovylaan 12
Den Haag

We zien je dan!

Aanmelden
Logo gemeente Den Haag

Meer weten over VerhalenVertellers?