Kunstzinnige verbinding en individuele creativiteit voor kwetsbare ouderen

Over Kleuren van Vroeger

Kleuren van Vroeger is een kunstproject voor bezoekers van activiteitencentra van Florence. Deze activiteitencentra bevinden zich op ruim 20 verschillende locaties in en rondom Den Haag en zijn bedoeld voor zelfstandig wonende, kwetsbare ouderen.

KOO heeft voor bezoekers van de activiteitencentra wekelijkse, kunstzinnige activiteiten ontwikkeld. Onder begeleiding van kunstdocenten gaan deelnemers op hun eigen niveau en naar eigen wens aan de slag. De docenten inspireren en begeleiden iedere deelnemer, en juist omdat de ondersteuning zo veel mogelijk op individuele basis plaatsvindt, kan iedereen zich op diens eigen tempo ontwikkelen.

Individuele aandacht en plezier in actieve kunstbeoefening staan centraal. Vaak beeldend, maar ook muziek, schrijven, dans en theater zijn mogelijk. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn van harte welkom om mee te komen doen.

Het Kleuren van Vroeger Doeboek

In nauwe samenwerking met beeldend kunstvakdocenten heeft KOO het Kleuren van Vroeger Doeboek ontwikkeld. Dit unieke boek biedt niet alleen een kijkje achter de schermen van Kleuren van Vroeger, maar deelt ook een selectie van opdrachten die speciaal ontworpen zijn voor deelnemers die, door hun ouderdom, wellicht wat meer beperkt zijn in hun mogelijkheden.

De opdrachten zijn in het bijzonder bedoeld voor collega-kunstdocenten. Echter, ze zijn toegankelijk voor iedereen die zelfstandig of samen met anderen aan de slag wil. Ben je benieuwd en wil je het Doeboek graag ontdekken? Klik dan hier

Samenwerking

Kleuren van Vroeger bestaat al sinds 2018 en is een samenwerkingsverband tussen KOO en Florence.
Het project wordt mede mogelijk gemaakt door ZonMw, Gemeente Den Haag, Fonds1818 en Florence Wenst.

Meer weten over Kleuren van Vroeger?

Logo KOO

KOO

Mijn KOO