KOO-lab

“Pak een fantastische kans met KOO-lab”

KOO-lab is een investeringsprogramma voor onze docenten community om kunstonderwijs te vernieuwen. Als docent kun je jouw eigen idee ontwikkelen of je wordt uitgenodigd om mee te werken aan een concept vanuit KOO. Als er behoefte is aan ondersteuning tijdens de onderzoeks en ontwikkelfase, dan staat het team van KOO klaar. Daar betrekken wij ook samenwerkingspartners bij. Door de mix van expertises ontstaan prachtige concepten en producten waar vraag naar is in het werkveld.  

KortomKOO-lab is een krachtige impuls aan ondernemerschap. Zowel voor docenten als voor KOO zelf.

Rap voor z’n Raap – Siggi Florentina

Het initiatief van een KOO-lab ligt meestal bij een docent, maar kan ook ontstaan omdat wij iets signaleren of wensen. Dat is het geval bij Rap voor z’n Raap, een rap-project dat al jaren draaide op verschillende speciaal (basis)onderwijs scholen in Den Haag.

Wij signaleerden dat Rap voor z’n Raap aan vernieuwing toe was en hebben Siggi Florentina gevraagd om hier mee aan de slag te gaan. We gaven Siggi een aantal richtlijnen, maar vooral veel ruimte voor haar eigen creatieve proces. 

Siggi nam de Loading Dock Sessie die ze samen met Slagwerk Den Haag heeft gemaakt als uitgangspunt voor haar KOO-lab. Samen met ons heeft ze dit vertaald naar een veelzijdige lessenserie voor het speciaal onderwijs. De kern van (de oude) Rap voor z’n Raap is behouden, maar nu met meer eigenaarschap voor de kinderen en meer aandacht voor het proces.

Ben je benieuwd geworden naar Rap voor z’n Raap? Ga dan naar de pagina van het project door hier te klikken.

Deze foto’s zijn gemaakt tijdens één van de lessen van de reeks: de beat-les door het Haags Hiphop Centrum.

‘Wat is mijn muziekstijl?’ – Marieke voor de Wind 

Marieke had het idee om een digitale lessenserie te maken voor groep 5 t/m 8. In deze lessenserie komen verschillende muziekstijlen aan bod komen. 

Onderzoek: Deze foto’s zijn gemaakt bij Marieke thuis en visualiseren haar onderzoeksproces tijdens het KOO-lab traject.

Zelf aan de slag in KOO-lab?

Je bent als docent vanaf het begin tot het einde intensief betrokken, er wordt dan ook zorgvuldig aandacht besteed aan eigenaarschap. Zo ondersteunen we de verkoop van het ontwikkelde materiaal, maken we afspraken over intellectueel eigendom en leggen we financiële obrengsten contractueel vast. Ben je nieuwsgierig, wil je graag kennismaken en je idee voorleggen, neem dan contact op met Krista via krista@koo.nl. Je kunt hiervoor het aanmeldformulier gebruiken om meer structuur aan te brengen in je idee, maar dat hoeft niet. De vragen op het aanmeldformulier worden dan later als uitgangspunt gebruikt tijdens de kennismaking. Aan jou de keus. 

Let op: KOO-lab is alleen bedoeld voor docenten die lid zijn van onze docenten community. Wil je een KOO-lab indienen, maar ben je geen lid van de community? Geef dit dan aan in je mail of in het aanmeldformulier. Wanneer je verder in de procedure komt maken we je lidmaatschap in orde. 

Juist kunstdocenten hebben de creativiteit om kunstonderwijs te vernieuwen. Helaas blijft dit vaak bij een idee en is professionalisering door onvoldoende financiële beloning niet mogelijk. Tegelijkertijd kunnen maatschappelijke organisaties en scholen de kunstdocent niet altijd vinden. KOO speelt hierin een dankbare rol als bemiddelaar.

Wij signaleren de kansen in de markt en kennen de personen achter vraag (scholen en maatschappelijke organisaties) en aanbod (docenten) persoonlijk. KOO is daardoor een soort ‘hub’ voor kunstonderwijs en verrijkt de ideeën zowel vanuit de docenten als vanuit de vraagzijde om zodoende tot kansrijke, rendabele formats te komen. Naast een aanmelding vanuit een docent kan een vraag dus ook komen vanuit een samenwerkingspartner van KOO, of KOO zelf. Ben je geen docent, maar heb je wel een idee voor KOO-lab of wil je gewoon meer weten? Neem dan gerust contact op met Krista, via krista@koo.nl.

Een vraag over KOO-lab?

KOO

Over KOO
Vacatures
Het team

Contact
Mijn KOO

Mijn KOO