PROJECT

Reis door de kunst bestaat uit 3 kunstlessen over De Middeleeuwen, Renaissance en Romantiek.  Om alvast in de stemming te komen spelen we muziek af uit die periodes bij binnenkomst van de deelnemers. Wij creëren bij aanvang van de les een rustpunt door de deelnemers te laten landen, naar binnen te keren met een creatieve oefening en/of het luisteren naar rustgevende muziek uit de betreffende periode met de ogen dicht.  

Vervolgens gaan we aan de slag met uitleg over deze periodes, gevolgd door creatieve opdrachten waarbij er gewerkt wordt met verschillende materialen en technieken. Om inspiratie op te doen door de deelnemers worden er diverse afbeeldingen uit kunstboeken getoond, zodat men zich een beeld kan vormen van die tijd en de stijl. Tijdens de oefeningen wordt er zachtjes muziek gemaakt op fluit of door zang door de muziekdocent. Er worden ook verhalen verteld uit de specifieke periodes waar ook inspiratie uitgehaald kan worden voor het creatieve gedeelte.   

Voordat er samen gezongen wordt, wordt er eerst ingezongen. Op een dusdanige manier dat men met elkaar in contact komt. Dit zijn laagdrempelige oefeningen waarbij men naast groepszang ook oefeningen krijgt waarbij men elkaar aanvult door bijvoorbeeld klanken van elkaar over te nemen of aan te vullen. De teksten van de liederen die gezongen gaan worden, worden meegezongen door de docent en vergezeld door het lied via de muziekboks. Aan het eind van iedere les worden de creatieve werken, bladmuziek en (lied)teksten uitgedeeld en worden de deelnemers uitgenodigd om de teksten thuis nog eens door te nemen als verdieping. Tijdens de volgende les wordt aan de deelnemers gevraag hoe zij dit hebben ervaren. 

 

OVER

Margreet Schuemie heeft een klassieke opleiding zang en Nederlandse letteren gevolgd. Naast het geven van performances in beide disciplines is zij altijd werkzaam geweest op het gebied van kunst en cultuur. Onder andere als relatiemanager bij het Koorenhuis en adviseur letteren en zang bij CultuurSchakel.  

Met aandacht en de kracht van kunst is Karen Zuidwijk creatief inspirator, hr adviseur en kunstzinnig coach. Kunst maken en kijken verrijkt het leven. Ze werkt met hoofd, hart en handen in haar praktijk KAZET Coaching & Creativiteit. Ze ontwikkelt en geeft cursussen, workshops en coaching waarbij creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit gecombineerd worden. Ongedwongen creatief bezig zijn, geeft plezier, inzicht en ontspanning. 

 

 

“Door KOOlab ben ik erachter gekomen hoe ik mijn kracht, het
schrijven van liedjes, naast mijn werk als uitvoerend muzikant
kan inzetten in mijn lespraktijk”

Een vraag over KOOlab?

Logo KOO

KOO

Mijn KOO