PROJECT

Dit “3D-ID” kunstproject stelt leerlingen in staat om hun identiteit uit te drukken
door middel van 3D-objecten. Ze brengen persoonlijke spullen mee die ze
transformeren door bewerking en toevoeging van materialen. Het doel is creativiteit
en hergebruik te stimuleren, terwijl ze ook hun persoonlijke identiteit verkennen.
Leerlingen leren ook hoe ze hun werk kunnen presenteren en nemen deel aan een
gezamenlijke expositie, wat samenwerking bevordert. De benodigdheden omvatten
diverse kunstmaterialen en gereedschappen zoals hout, verf, schroeven, enzovoort.

Het project streeft naar de ontwikkeling van kunstzinnige vaardigheden, bewustzijn
van hergebruik en communicatieve vaardigheden. Het doel is dat leerlingen hun eigen identiteit op een abstracte manier uiten door middel van 3D-objecten, waardoor ze leren omgaan met diversiteit en ervaren hoe iedereen op unieke wijze zijn identiteit uitdrukt. Aan het einde van de lessenreeks moeten ze een 3D-object
hebben gemaakt. De laatste twee lessen worden besteed aan het opbouwen van de presentatie en het gezamenlijk plaatsen van werken in de ruimte

OVER

Ik ben Kathy Murillo, een feministische Venezolaans-Nederlandse kunstenaar die voortdurend mijn artistieke reis verkent en herdefinieert. Ik heb het KindleArt project opgericht, een voortdurend project dat jongeren verbindt met hedendaagse kunst. Het centrale thema van mijn artistieke werk draait om het begrip ’thuis horen’.

Ik maak gebruik van verschillende technieken en thema’s om dit diepgaande gevoel van ’thuis horen’ te communiceren en te bevragen, voornamelijk door een verkenning van emotioneel bewustzijn dat voortkomt uit alledaagse levenservaringen. In samenwerking met KOO werk ik aan het ontwerpen van een lesreeks genaamd 3D-ID, die de identiteit en diversiteit van leerlingen op een kunstzinnige manier viert. “Diversiteit zit in elk van ons, maar velen zijn er blind voor.”

“KOOLab heeft mij de kennis, steun en begrip gebracht die nodig zijn om deze lessenreeks te ontwerpen, waarmee ik jongeren op een kunstzinnige reis kan meenemen tijdens de workshops op school. Dankzij KOOlab heb ik de nodige vaardigheden en ondersteuning gekregen om een creatieve en inspirerende lessenreeks te creëren waarin jongeren hun artistieke talenten kunnen ontwikkelen en hun persoonlijke expressie kunnen verkennen. Ik geloof sterk in de kracht van kunst om tot grote oplossingen te leiden en jongeren te helpen zich op een vrije manier te ontwikkelen.”

Een vraag over KOOlab?

Logo KOO

KOO

Mijn KOO