Aad de Been. Functie: Raad van Toezicht
Aad de Been. Functie: Raad van Toezicht

Aad de Been

Vanuit welke achtergrond ben je betrokken bij KOO?

Vanuit mijn verleden als afdelingshoofd bij muziek het Koorenhuis en mijn werk als hoofd muziekeducatie bij het Kon. Conservatorium.

Welke aandachtsgebieden heb je binnen KOO?

Mijn aandacht ligt vooral bij het inhoudelijke van de kunsteducatie.

Hoe ben je bij KOO terecht gekomen?

Ik ben alweer even geleden gevraagd door Gertjan, die als extern deskundige betrokken was bij examens en de toenmalige accreditatie van mijn afdeling bij het conservatorium.

Waar hou je je graag mee bezig in jouw vrije tijd?

  • Nog steeds veel met kunst en educatie. Als bestuurslid van de VLS (Vereniging voor Leraren Schoolmuziek) organiseer ik scholingen voor docenten. Daarnaast vervul ik nog wat andere bestuurlijke functies in de muziek(educatie).
  • Tevens maak ik al heel lang met veel plezier radioprogramma’s over en met muziek voor omroep West.
  • Als er naast 7 kleinkinderen nog tijd over is hou ik er naast muziek en radio luisteren van om te lezen, een museum of theatervoorstelling te bezoeken en natuurlijk concerten te zien.
  • Ik ben een liefhebber van sport. Wielrennen, bij mooi weer op de weg, maar vaker aan de zijlijn. Tevens volg ik – al dan niet met enige ergernis – de avonturen van ADO.

Wat is jouw relatie met de stad Den Haag?

Ik loop vanaf mijn conservatorium studie dagelijks rond in Den Haag. Ik woonde lange tijd in mijn geboortestad Delft maar ben onlangs verhuisd naar de Residentie.

Waarom vind je het werk wat KOO doet belangrijk?

Heel belangrijk. Voor het eerst is er een instelling die zich richt op wat ook in de ondertitel staat: “kunstonderwijs waar dat niet vanzelf gaat”. De spijker op de kop!