Kunst aan de Sociale Tafel

In Theater de Vaillant vindt elke woensdag van 11.30 uur tot 13.00 uur De Sociale Tafel plaats. Iedereen kan komen lunchen voor een klein bedrag. De groep deelnemers die vaak te vinden is aan De Sociale Tafel is wisselend en cultureel divers. Vele ouderen kennen hun weg naar de tafel en het aantal deelnemers ligt meestal rond de twintig.

Wij verzorgen voor deze groep kunstzinnige activiteiten na de lunch. Het doel is om deze deelnemers plezier te laten hebben in kunstbeoefening. Deze kunstlessen leiden veelal tot meer sociale cohesie en een gevoel van persoonlijke bevrijding.

In de kunstlessen komen verschillende thema’s aan bod. Zo is het thema ’75 jaar Bevrijding behandeld. Er werden kunstopdrachten gegeven aan de deelnemers waarbij ze zich konden uiten in beeld en tekst. De deelnemers kregen de ruimte om iets van zichzelf te laten zien en vorm te geven aan hun eigen levensverhaal. Dit project duurde meerdere weken, waarbij de deelnemers telkens samen kwamen. De kunstwerken van deelnemers waren voor het publiek te zien gedurende een expositie in De Vaillant.

Meer weten?

In deze blogpost geven we je een kleine impressie van de creativiteit die borrelt tijdens deze middagen

Logo gemeente Den Haag

Meer weten over Kunst aan de Sociale Tafel?