Kunstzinnige verbindingen bij De Sociale Tafel: plezier en samen creatief in Theater de Vaillant

Over Kunst aan de Sociale Tafel

In Theater de Vaillant vindt wekelijks op woensdag van 11.30 tot 13.00 uur De Sociale Tafel plaats, waar iedereen welkom is voor een betaalbare lunch. De deelnemersgroep, meestal bestaande uit zo’n twintig mensen, is divers en wisselt regelmatig, met veel ouderen die deelnemen.

Na de lunch biedt KOO kunstzinnige activiteiten aan, met als doel de deelnemers plezier te laten beleven aan kunst. Deze kunstlessen dragen vaak bij aan een sterker gevoel van sociale verbondenheid. Verschillende thema’s worden behandeld, zoals een project over ’75 jaar Bevrijding’, waarbij deelnemers gedurende meerdere weken samenkwamen om kunstwerken te creëren die vervolgens werden tentoongesteld tijdens een expositie in De Vaillant.

Kunst aan de Sociale Familietafel

Naast Kunst aan de Sociale Tafel is er nu ook Kunst aan de Sociale Familietafel. Dit initiatief biedt gezinnen die gebruikmaken van de Haagse voedselbank de mogelijkheid om maandelijks een avond uit te gaan, georganiseerd door Theater de Vaillant en de Haagse Voedselbank. Tijdens deze avonden staat een specifiek thema centraal en worden de gezinnen getrakteerd op een diner, gevolgd door een kunstworkshop voor de jongeren, georganiseerd door KOO.

Samenwerking

Kunst aan de Sociale Tafel is een samenwerkingsverband tussen Theater de Vaillant en KOO. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag.

Meer weten over Kunst aan de Sociale Tafel?

Logo KOO

KOO

Mijn KOO