Creatieve Ontmoetingen met Indische Erfgoed in Den Haag

Over Kopi Kecil Krea

Den Haag is altijd nauw verbonden geweest met het oude Indië. Ambtenaren die in Indië werkzaam waren en andere Indiëgangers bezochten de stad Den Haag tijdens hun verlof of gingen er na hun pensionering wonen. Ook na De Tweede Wereldoorlog kwamen veel Indische Nederlanders naar Den Haag – de weduwe van Indië, zoals de stad wordt genoemd.
 
Museum Sophiahof wil van betekenis zijn voor de Indische Nederlanders. Niet alleen voor de steeds kleiner wordende eerste generatie, maar ook voor de tweede en derde, en soms al vierde generatie. Naast het aanbieden van tentoonstellingen en lezingen, wil het museum een ontmoetingsplek zijn en is daarmee de ideale plek voor de activiteiten die Stichting Pelita samen met KOO organiseert.
 
Tijdens Kopi Kecil Krea komen verschillende kunstdisciplines aan bod in diverse workshops. Altijd met een link naar het oude Indië en het Indonesië van vandaag. Elke maand is het weer een gezellige ochtend waarbij, onder het genot van een kopje koffie, ronduit gekletst wordt tijdens de workshop. Onder Uiteraard mét spekkoek.  
 
Benieuwd waar Kopi Kecil Krea voor staat? Kopi (koffie) Kecil (klein) Krea (kort voor kreatif – creatief) = creatief kopje koffie.
 

Samenwerking

Kopi Kecil Krea wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Pelita en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag en Museum Sophiahof.

Ook samenwerken met KOO?

Logo KOO

KOO

Mijn KOO