Ons aanbod voor scholen is continu in ontwikkeling. Op dit moment bevinden zich een tweetal workshops in de pilotfase. Dat wil zeggen dat ze weliswaar af zijn, maar nog niet (voldoende) in de praktijk getoetst. Omdat het om een pilot gaat, kunnen we deze workshops tegen een gereduceerd tarief aanbieden. Ze zijn overigens ook geschikt als naschoolse activiteit met een kleinere groep leerlingen. 

Interesse? Je kunt vanaf nu boeken door contact op te nemen met Anita (anita@koo.nl).

Makey Makey: Alles maakt muziek
Soort les: Eenmalige workshop
Geschikt voor: Groep 1 t/m 4
Duur: 90 minuten
Kosten: €50 per klas

Soort les: Workshopreeks van 4 lessen
Geschikt voor: Groep 5 t/m 8
Duur: 60 minuten per workshop
Kosten: €150 per klas

Een Makey Makey is een apparaatje waarmee leerlingen allerlei dingen tot een instrument kunnen omtoveren waaronder een banaan, een tafel maar ook zichzelf. In deze multidisciplinaire workshop spelen beeld en geluid een belangrijke rol. Samen met een docent van het Rewire Festival leren de kinderen wat geluid eigenlijk is, welke rol geluid speelt bij het zien van kunstwerken, hoe ze zelf geluiden kunnen opnemen en hoe ze met geluid en beeld een nieuw verhaal kunnen vertellen. 

Geluidswandeling
Soort les: Workshopreeks van 4 lessen
Geschikt voor: Groep 3 t/m 8
Duur: 60 minuten per workshop
Kosten: €150 per klas  
 
De leerlingen bedenken en maken samen een geluidswandeling. De nadruk ligt op urban sounds. Welke geluiden hoor je zoal als je door de stad wandelt? En is het er ooit wel eens echt stil? De leerlingen maken met de geluiden een eigen bedacht verhaal. Maar wat gebeurt er met je verhaal als je het geluid van de tram verandert in het gefluit van vogels? Blijft je verhaal hetzelfde of verandert deze? De leerlingen ervaren dat je het verhaal met geluiden kunt ondersteunen. Zo kun je het verhaal een beetje spannender maken door bepaalde geluiden toe te voegen. Deze workshop voer je grotendeels uit in de buitenlucht en is daardoor coronaproof. Je kunt de lessen over een aantal weken verspreiden, maar ze kunnen ook worden samengevoegd tijdens een projectdag.
Geluidswandeling