Tjarda van der Steen Office Manager

Als Office Manager ben ik vaak het eerste aanspreekpunt voor relaties en nieuwe medewerkers. Ik regel allerlei zaken voor de directeur en het team, van het inplannen van vergaderingen tot personeelszaken en interne opleidingen.

Ook ben ik betrokken bij de Raad van Toezicht en notuleer ik de overleggen. Voor de docenten regel ik de VOG (verklaring omtrent gedrag) en verder zorg ik ervoor dat informatie op de juiste plek terecht komt.

Waarom ben je bij KOO gaan werken?

Tijdens het volgen van een schrijfcursus bij, toen nog Koorenhuis, kwam de vacature vrij van mijn huidige functie, die in de loop der jaren sterk veranderd is door de ontwikkelingen binnen en buiten KOO. De manier waarop wij, als kleine organisatie, met de ontwikkelingen zijn meegegroeid, zorgen ervoor dat ik nog elke dag enthousiast mijn werk doe.

Wat vind je leuk/mooi aan je werk bij KOO?

Werken bij een bedrijf waar projecten worden georganiseerd en lessen worden gegeven in de dingen waar mensen blij van worden zoals muziek, dans, theater, tekenen en andere kunstuitingen is voor mij een motivatie om daar mijn steentje aan bij te dragen. Als ik er dan voor kan zorgen dat alle regelzaken goed geregeld zijn ben ik op mijn blijst!

Waarom vind jij het werk dat KOO doet belangrijk?

Aan mijn eigen kinderen (en terugblikkend op mijn eigen jeugd waarin piano- en balletlessen een vast gegeven waren) zie ik hoe het op jonge leeftijd beginnen met muziek-, dans- en theaterlessen hun ontwikkeling op een positieve manier heeft beïnvloed. Inmiddels zijn deze kunstvormen een vast onderdeel van hun dagelijks leven en zijn het plezier, de creativiteit en de vriendschappen die ontstaan voor mij een duidelijk gegeven dat kunst verbindt. En dat gun ik alle kinderen, en volwassenen, vooral daar waar zij er niet vanzelf mee in aanraking komen.

Heb je gestudeerd? Zo ja, wat heb je gestudeerd? Of wat studeer je nu?

Na het VWO heb ik een verkorte secretaresse-opleiding gevolgd, met voornaamste reden dat ik zoveel op mijn verlanglijstje had staan (reizen, op mezelf wonen, een autootje) wat ik alleen kon bekostigen met een baan, dat ik snel aan het werk wilde. Vervolgens heb ik tijdens mijn verschillende banen diverse cursussen gevolgd, waaronder een cursus arbeidsrecht, wat ik in mijn werk bij KOO dagelijks kan toepassen. 

Waar houd je je buiten werk mee bezig?

Ik houd ontzettend van lezen en lange wandelingen maken door de duinen en over het strand. En regelmatig zit ik achter de naaimachine om zelf kleding te maken of bestaande kleding te vermaken. Op dit moment zijn er mondkapjes in de maak.