Dankzij de subsidie makersregeling van de gemeente Den Haag is interdisciplinair kunstenaar Marike Verheul in 2020 gestart in het KOO-lab. Ze ging aan de slag met haar nieuwe Muze-project; een korte vertelperformance over de stilte, verbeelding en het maken van kunst in al haar verschijningsvormen.

Tijdens het vertellen transformeert Marike zelf in een Muze die een pochette (mini-viool) bespeelt. De thema’s die tijdens de vertelperformance voorbij komen zijn stilte, kunstzinnige inspiratie en muzen, Beethoven en zijn handicap/beperking; en de vijf verschillende kunstdisciplines. De muze heeft als missie om zoveel mogelijk makers te kweken in elke kunstvorm: beeldend kunstenaars, componisten, schrijvers, choreografen en theatermakers.

Komend schooljaar (2021-2022) bezoekt MuzeVerheul als pilot in het programma ‘Maak Kennis met de Kunstenaar’ groepen 3 en 4 op Haagse scholen. Waar begin je als maker, en wat heb je nodig? Kun je ook kunst maken als je een zintuig mist, of als je bang of boos bent; wat is die mindset voor levenslange inspiratie? De muze brengt tips en mini-makers-opdrachten voor meer verbeeldingskracht. De leerkracht kiest het thema of vak en de kinderen de vorm: muziek, beeld, tekst, dans, theater of interdisciplinair.

Voor meer informatie over dit project: www.muzeverheul.nl