logo betovering roze

In de herfstvakantie staat een betoverend programma klaar vol kunstenaars, straatartiesten en theatermakers uit binnen- én buitenland. Vrijdag 13 t/m zaterdag 21 oktober vindt namelijk hét internationale kunstfestival plaats voor kinderen t/m 12 jaar plaats. Dus zet het in je agenda, want dit grootse spektakel, op maar liefst 55 locaties in Den Haag, is het ultieme herfstuitje met de kinderen.

Naast alles wat er te zien en te beleven is, is er ook van alles te doen. KOO verzorgt op vrijdag 20 oktober verschillende kunstzinnige workshops. En omdat wij willen dat kunsteducatie voor íedereen toegankelijk is, hebben onze lessen speciale aandacht voor diegenen die in een klassieke lesopstelling minder makkelijk mee kunnen doen. Kinderen die liever ondersteboven zitten dan stil op een stoel, of juist mobiliteitsbeperkingen hebben, kinderen waarvoor horen en zien niet vanzelfsprekend is of kinderen die gewoonweg meer moeite hebben met het verwerken van prikkels. Onze gespecialiseerde docenten weten precies de juiste ondersteuning te bieden zodat ieder kind ontspannen met kunst bezig kan zijn. Als broertjes en/of zusjes ook mee willen doen, dan kan dat natuurlijk ook.

KOO biedt tijdens De betovering drie creatieve programma’s aan:

1. Speciale Muziekworkshops

 • Keyboard/piano
  Heb je altijd al piano willen spelen? Ontdek dan de toetsen tijdens de Betovering! Je zult verbaasd staan van wat je in een korte tijd kan leren. Docent Eric Schulp is gespecialiseerd in het geven van lessen aan mensen met een beperking (www.art-mobile.nl).
 • Djembé
  Weet jij hoe een djembé klinkt? Wil je eens op een djembé trommelen? Dit is je kans! Voor je het weet klinkt er een melodietje of een spannend ritme. Docent Roel Eijgermans weet alles van percussie en drummen.
 • Muziekschatten
  Bij deze workshop kun je héél veel verschillende instrumentjes uitproberen. We ontdekken grappige geluiden en verzinnen leuke verhalen! Kom je lekker spelen met muziek? Docent Carmen van Haren werkt in het Muziek en Spel Atelier met kinderen mét en zonder handicap (www.katakat.nl/muziekenspel). 

2. Speciale Dansworkshops
Kan je niet stil zitten als je muziek hoort? Ontdek hoe jij de sterren van de hemel kan bewegen in deze swingende workshop. Leer nieuwe moves, maak kennis met verschillende dansstijlen en ervaar hoe het is om te dansen met materialen. Kortom; ontdek in deze workshop jouw danstalent!

Docent Yolanda van der Heijden geeft les aan jong en oud, met of zonder beperking. Yolanda vindt dat dans voor iedereen is en werkt nadrukkelijk vanuit de mogelijkheden, en niet vanuit de eventuele beperking van de deelnemers.

3. Speciale Beeldende workshops

 • Textielschilderen
  We gaan stof beschilderen en versieren. Heb je thuis een saai shirt, tas of sneaker van stof liggen die wel een opknapbeurt kan gebruiken? Breng die mee om ’t weer mooi te maken. Heb je thuis niks liggen, dan kan je bij ons voor € 3,00 een T-shirt kopen om te versieren. Docent Nathaly Vlaun is een kunstenaar die heel veel ervaring heeft met mode, design en schilderen.
 • Graffiti
  In de stad kan je op vele plekken graffiti op de muren zien. Soms lelijk, maar soms ook heel mooi. Zou je zelf een eigen tag willen bedenken en met een spuitbus willen werken? Of met speciale stiften? Dit is je kans! Voor je het weet heb je een cool ontwerp gemaakt. Docent Kathy Murillo is een echte graffiti-artiest en kunstenaar.

Inschrijven?

Bezoek onze Betovering pagina voor alle info en om je in te schrijven.