Kim Drost Financieel Administratief Medewerker

Ik ben financieel administratief medewerker bij KOO. Mijn werkzaamheden bestaan uit het bijhouden en controleren van de dagelijkse financiële administratie, maar als een echte duizendpoot zijn andere administratieve taken mij ook niet onbekend. Waar nodig spring ik bij.

Waarom ben je bij KOO gaan werken?

De culturele sector heeft mij altijd aangetrokken, maar opeens kwam boekhouden op mijn pad. Ik was op zoek naar een plek waar ik als boekhouder toch onderdeel kon zijn van belangrijke projecten op het gebied van kunst en cultuur. Toen ik een openstaande vacature bij KOO zag, stond er nog net geen Kim boven de functieomschrijving. Ik kon niet anders dan reageren. Dat ik nu onderdeel mag zijn van een team die zich zo vol inzet om kunst voor iedereen toegankelijk te maken kan ik soms nog niet bevatten.

Wat vind je leuk/mooi aan je werk bij KOO?

Alle verhalen die ik hoor over de projecten geven veel voldoening. De projecten zorgen voor allemaal kleine, mooie momenten die het verschil kunnen maken. In de boekhouding komen ze vervolgens voorbij en dan denk ik ‘’Hé, dat is het project waarbij die mevrouw helemaal opleefde tijdens de dansles’’. Al ben ik niet direct bij de projecten betrokken, als boekhouder kan ik toch mijn steentje bijdragen.

Waarom vind jij het werk dat KOO doet belangrijk?

Inclusiviteit en toegankelijkheid zijn helaas nog niet overal vanzelfsprekend, terwijl soms kleine aanpassingen een wereld van verschil kunnen maken. De frustratie die dit bij me oproept is een stimulans om er wat aan te doen. Daarvoor is KOO de perfecte plek! Samen organiseren we professioneel kunstonderwijs, juist daar waar dat niet vanzelf gaat.

Heb je gestudeerd? Zo ja, wat heb je gestudeerd? Of wat studeer je nu?

Als guppie was ik al zwaar verontwaardigd over al het onrecht. Na mijn middelbare school ben ik begonnen met een studie theologie aan de VU, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Het werd mij duidelijk dat ik de tijd moest nemen om uit te zoeken wat echt bij mij past. Zo ben ik bij boekhouden uitgekomen. We blijken een goede combinatie te zijn, iets waar ik een paar jaar geleden hard om zou lachen. Nu ben ik wat ouder en, ik hoop, wat wijzer en weet ik dat je vanuit je eigen kracht het meeste kan bereiken.

Waar houd je je buiten werk mee bezig?

Zolang het niet te hard regent wandel ik graag met mijn Stabij Stu. Ik woon aan de rand van de polder, waar Stu als jager helemaal in zijn element is (en daarom netjes aan de lijn blijft..). Daarnaast houd ik van Postcrossing, waarmee je ansichtkaarten over de hele wereld verstuurt. Hierdoor maak ik als huismuis stiekem toch wereldse avonturen mee.

Wat zou je graag zelf nog willen leren?

Afwassen 🙂