David Muiderman Programmacoördinator Kunstonderwijs

Als programmacoördinator geef ik sturing aan het kunstonderwijs binnen KOO. Ook houd ik me bezig met beleid. Daarnaast heb ik zelf een aantal scholen onder mijn hoede die ik begeleid in zowel structureel- als kortlopend cultuuronderwijs.

 

Waarom ben je bij KOO gaan werken?

Voordat ik bij KOO kwam werken heb ik diverse banen gehad in de kunst- en cultuureducatie. Na mijn afstuderen aan de Pabo, heb ik onder andere gewerkt als leerkracht, projectleider educatie in een museum en bij kinderkunst-festival De Betovering. Bij KOO kan ik al mijn opgedane ervaring en kennis goed inzetten binnen het kunstonderwijs.

Wat vind je leuk/mooi aan je werk bij KOO?

Kunst- en cultuureducatie zit in mijn bloed. Mijn doel is om een zo groot mogelijk groep mensen (met name kinderen!) in aanraking te laten komen met de veelzijdigheid van kunst en de onbegrensde mogelijkheden. Bij KOO kan ik al mijn enthousiasme kwijt om deze doelgroep de mogelijkheden aan te bieden.

Waarom vind jij het werk dat KOO doet belangrijk?

De meerwaarde van kunstonderwijs is ongekend. In de huidige tijd is het bijna noodzakelijk de kinderen in contact te laten komen met alle disciplines waaraan de kunstwereld rijk is. Ook hoop ik dat structureel kunstonderwijs zich definitief kan vestigen in het Nederlandse onderwijsklimaat. Een win-win situatie: de leerkrachten worden ontlast en de kinderen komen in aanraking met kunstvormen waardoor ze hun talenten kunnen ontdekken.

Heb je gestudeerd? Zo ja, wat heb je gestudeerd? Of wat studeer je nu?

In 2004 ben ik afgestuurd aan de Pabo op het onderwerp integratie van poëzie in het taalonderwijs. Hiervoor heb ik ook een vakoverstijgende lessenserie ontwikkeld. Ook heb ik een aantal post hbo-modules Special Educational Needs gevolgd en een coaching-opleiding.

Waar houd je je buiten werk mee bezig?

Naast mijn werk bij KOO houd ik me bezig met het schrijven van poëzie en verhalen. Op dit moment werk ik zelfs aan een roman. Als ik tijd over heb dan probeer ik te schilderen. Ook ben ik sportief (tenminste dat denk ik zelf); ik houd van wielrennen en zwemmen.

Wat is jouw (creatieve) talent? En waar ben je ontzettend slecht in?

Mijn grootste creatieve talent is de pen! Alles zal ik in verhalen willen vatten. Ik ben in veel dingen slecht, of beter gezegd niet goed. Vooral klussen in en rond het huis.

Wat zou jij iemand anders kunnen leren?

Dat ligt voor de hand: het schrijven van poëzie.

Wat zou je graag zelf nog willen leren?

Heel erg veel. Als ik tijd en energie heb zal ik graag (ooit?!) een muziekinstrument willen leren spelen.