Portretfoto KOO medewerker Anne

Anne Steenbergen

Marketing & Communicatie

Ik werk als marketing & communicatie medewerker bij KOO. De content op de website en de sociale kanalen wordt aan mij toevertrouwd. Jouw virtuele duimpje omhoog is mijn schouderklopje en als jij op een soepele manier door de site kunt navigeren, ben ik tevreden.

Waarom ben je bij KOO gaan werken?

Er kwam een vacature mijn mailbox binnen die persoonlijk aan mij gericht leek te zijn. In deze baan komt mijn diverse ervaring heel mooi samen. Mijn ervaring met lesgeven als docent in het middelbaar onderwijs, mijn opgedane kennis in marketing & communicatie en mijn idee over wat er speelt in kunstonderwijs.

Waarom vind jij het werk dat KOO doet belangrijk? 

KOO maakt maatschappij breed kunstonderwijs mogelijk en bekrachtigt het belang van kunst. Waar ik het als docent moeilijk mee had was dat kunstonderwijs toch als een vak “onder de streep” wordt gezien. KOO maakt zich net als ik hard voor kunstonderwijs ter ontwikkeling van een kind en ziet het belang van kunst voor een harmonieuze samenleving.

Heb je gestudeerd? Zo ja, wat heb je gestudeerd? Of wat studeer je nu? 

Ik heb op de kunstacademie DBKV gestudeerd, Docentenopleiding Beeldende Kunst & Vormgeving te ArtEZ Arnhem. Na de afronding van mijn studie werkte ik een tijdje als docent op verschillende middelbare scholen.

Waar houd je je buiten werk mee bezig?

Ik kan maar moeilijk stilzitten. Ik ben enorm fanatiek met golfsurfen bezig. Je vindt mij dan ook regelmatig in het water in Scheveningen. Daar geef ik ook surfles. Als er geen golven zijn, dan oefen ik het surfen op een surfskateboard. Daarnaast hou ik ervan om creatief bezig te zijn, ik maak digitale illustraties, geïnspireerd door reizen en natuur en ik bezoek graag musea, tentoonstellingen en concerten.