Anne Steenbergen. Functie: Marketing & Communicatie
Anne Steenbergen. Functie: Marketing & Communicatie

Anne Steenbergen Marketing & Communicatie

Ik werk als marketing & communicatie medewerker bij KOO. De content op de website en de sociale kanalen wordt aan mij toevertrouwd. Jouw virtuele duimpje omhoog is mijn schouderklopje en als jij op een soepele manier door de site kunt navigeren, ben ik tevreden.

Waarom ben je bij KOO gaan werken?

Er kwam een vacature mijn mailbox binnen die persoonlijk aan mij gericht leek te zijn. In deze baan komt mijn diverse ervaring heel mooi samen. Mijn ervaring met lesgeven als docent in het middelbaar onderwijs, mijn opgedane kennis in marketing & communicatie en mijn idee over wat er speelt in kunstonderwijs.

Waarom vind jij het werk dat KOO doet belangrijk?

KOO maakt maatschappij breed kunstonderwijs mogelijk en bekrachtigt het belang van kunst. Waar ik het als docent moeilijk mee had was dat kunstonderwijs toch als een vak “onder de streep” wordt gezien. KOO maakt zich net als ik hard voor kunstonderwijs ter ontwikkeling van een kind en ziet het belang van kunst voor een harmonieuze samenleving.

Heb je gestudeerd? Zo ja, wat heb je gestudeerd? Of wat studeer je nu?

Ik heb op de kunstacademie DBKV gestudeerd, Docentenopleiding Beeldende Kunst & Vormgeving te ArtEZ Arnhem. Na de afronding van mijn studie werkte ik een tijdje als docent op verschillende middelbare scholen. Daarnaast schreef ik aan kunstmethodes bij een uitgeverij in kunsteducatie.

Waar houd je je buiten werk mee bezig?

Ik heb het voorrecht om vanuit het warme Zuiden te werken. Als freelancer heb ik altijd gezocht naar een bepaalde vrijheid die me in staat stelt om mijn favoriete bezigheid overal en altijd uit te kunnen voeren: golfsurfen. Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik op afstand mijn werkzaamheden voor KOO mag voortzetten, toen ik besloot te verhuizen naar Tenerife. Naast KOO doe ik de marketing en het design van de surfschool die ik in Tenerife gestart ben met mijn vriend. Tevens pak ik op freelance basis ook andere werkzaamheden op en probeer ik in de tussentijd zoveel mogelijk in het water te zijn, het eiland te verkennen per camperbus, te illustreren of te lezen.