Kleuren van Vroeger

Kleuren van Vroeger is een kunstproject voor bezoekers van activiteitencentra van Florence. Deze activiteitencentra bevinden zich op ruim 20 verschillende locaties in en rondom Den Haag en zijn bedoeld voor zelfstandig wonende, kwetsbare ouderen.

KOO heeft voor bezoekers van de activiteitencentra wekelijkse, kunstzinnige activiteiten ontwikkeld. Onder begeleiding van kunstdocenten gaan deelnemers op hun eigen niveau en naar eigen wens aan de slag. De docenten inspireren en begeleiden iedere deelnemer, en juist omdat de ondersteuning zo veel mogelijk op individuele basis plaatsvindt, kan iedereen zich op zijn of haar eigen tempo ontwikkelen.

Individuele aandacht en plezier in actieve kunstbeoefening staan centraal. Vaak beeldend, maar ook muziek, schrijven, dans en theater zijn mogelijk. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn van harte welkom om mee te komen doen!

Kleuren van Vroeger bestaat al sinds 2018 en is een samenwerkingsverband tussen KOO en Florence. In 2022 zijn er activiteiten in woonzorgcentrum Uitzicht, Wijkcentrum Johannes Camphuijsstraat, Wijkcentrum Cromvlietplein en wijkcentrum Het Schakelpunt. Ook in revalidatiecentrum Westhoff is KOO actief in twee ontmoetingscentra.

 

Meer weten?

Lees in de brochure van Kleuren van Vroeger alles over het project, de docenten en de kracht van kunst.

Zelf aan de slag?

Download het doe-boek, vol met creatieve opdrachten. Geschikt voor iedereen, zeker als je op zoek bent naar een activiteit om samen met iemand uit te voeren.

Foto impressie

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Deze foto’s zijn gemaakt op verschillende locaties van Florence, tijdens Kleuren van Vroeger in 2021.

© Foto’s door Christoper A. Dominic 

Logo gemeente Den Haag
Logo Florence

Meer weten over Kleuren van Vroeger?