mascotte van de betovering en kinderen

Geschreven: 01/09/2022
Laatst gewijzigd: 01/09/2022

Zet het in je agenda: De betovering – 21 t/m 29 oktober

In de herfstvakantie staat een betoverend programma klaar vol kunstenaars, straatartiesten en theatermakers uit binnen- én buitenland. 21 t/m 29 oktober vindt namelijk hét internationale kunstfestival plaats voor kinderen t/m 12 jaar plaats. Dus zet het in je agenda, want dit grootse spektakel, op maar liefst 55 locaties in Den Haag, is het ultieme herfstuitje met de kinderen.

Naast alles wat er te zien en te beleven is, is er ook van alles te doen. KOO verzorgt verschillende kunstzinnige workshops. En omdat wij willen dat kunsteducatie voor íedereen toegankelijk is, hebben onze lessen speciale aandacht voor diegenen die in een klassieke lesopstelling minder makkelijk mee kunnen doen. Kinderen die liever ondersteboven zitten dan stil op een stoel, of juist mobiliteitsbeperkingen hebben, kinderen waarvoor horen en zien niet vanzelfsprekend is of kinderen die gewoonweg meer moeite hebben met het verwerken van prikkels. Onze gespecialiseerde docenten weten precies de juiste ondersteuning te bieden zodat ieder kind ontspannen met kunst bezig kan zijn. Als broertjes en/of zusjes ook mee willen doen, dan kan dat natuurlijk ook.

KOO biedt tijdens De betovering drie creatieve programma’s aan:

Muzikale ontdekkingsreis
Hoe bespeel je een djembé of hoe klinkt het pingelen op een piano? Dit is de kans om al proberend te leren, zo’n workshop waar kinderen mogen kijken met hun handen! Alle workshops bestaan uit een korte uitleg waarna vooral zelf gezongen of gespeeld wordt. De muzikanten in spé zullen verbaasd staan van wat zij in een korte tijd leren.

Dans
Kan jouw kind niet stil zitten als er muziek op staat? Wil hij/zij nieuwe moves leren? Dan is dit de workshop waar hij/zij die energie kwijt kan. Voor je het weet is jouw kind de sterren van de hemel aan het dansen. 

Beeldende workshop 1: Textielschilderen
Een saaie tas of sneakers van stof die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken, zijn het perfecte canvas voor deze workshop. Breng ze mee voor een upgrade. Heb je thuis niks liggen, dan kan je bij ons voor €2,50 een t-shirt kopen om te versieren.

Beeldende workshop 2: Graffiti
In de stad is op vele plekken graffiti op de muren te zien. Soms lelijk, maar soms ook heel mooi. In deze workshop bedenken kinderen hun eigen ’tag’ en proberen ze een spuitbus en speciale stiften uit. Coole resultaten zijn gegarandeerd.

Inschrijven

Bezoek onze Betovering pagina voor alle info en om je in te schrijven.

Fotograaf: Robin Butter