Verfhandjes tijdens een schilder workshop

Ben je voor je leerlingen op zoek naar iets extra’s voor naast het aanwezige lesprogramma? In Maak kennis met de kunstenaar ontmoeten leerlingen een kunstenaar op school of op een externe locatie (bijvoorbeeld in de studio of in het theater). De kunstenaar vertelt hoe het is om danser, fotograaf, theatermaker, beeldend kunstenaar of musicus te zijn, en laat de kinderen daar ook zelf iets van ervaren door ze mee te nemen in een stukje van het maakproces. De ontmoetingen zijn dan ook actief van opzet. Maak kennis met de kunstenaar is een mooie aanvulling op de structurele lessen.

Voor alle groepen en in bijna alle disciplines zijn er ontmoetingen. Er zijn ook ontmoetingen waarbij meerdere disciplines gecombineerd worden. Wanneer je op zoek bent naar een interdisciplinair programma kunnen we je dus ook voorzien. De KOO-projectleider van je school kan meer informatie en advies geven en de juiste ontmoeting voor je organiseren.

Let op: Maak kennis met de Kunstenaar kan je alleen boeken als je ook structureel kunstonderwijs bij ons afneemt. Meer informatie over structureel kunstonderwijs? Kijk dan hier.

Maak Kennis met één van de kunstenaars

Haagse rapper Coach F komt in de klas om haar ervaring te delen als artiest en met de leerlingen te rappen. Aan de hand van voorbeelden van haar werk krijgen de leerlingen een indruk van het vak. De leerlingen leren om een rap te maken en hun eigen creativiteit te ontdekken.

Een greep uit het aanbod:

Interdisciplinair: MuzeVerheul – Marike Verheul

Muziek: Orkest achter de schermen – Residentie Orkest

Theater: Spelen met maskers – Judith Hofland

Schrijven: Spelen met taal – Dorothée Albers

Beeldende Kunst: Een koffer vol ideeën – Hanna de Haan

Dans: Dansend door Spanje – Lizzy Verloop

Benieuwd naar de inhoud van het hele programma? Vraag dan vrijblijvend de digitale brochure aan.

Digitale brochure aanvragen

Meer informatie over deze les/ workshop?