Over de opdracht
“3D-ID” nodigt leerlingen uit op een creatieve ontdekkingsreis naar hun eigen identiteit.
De leerlingen brengen eigen spullen mee die voor hen betekenisvol zijn. Ze worden aangemoedigd om deze objecten te transformeren en te herinterpreteren door middel van diverse kunstzinnige technieken en materialen. Dit proces van bewerking en toevoeging stimuleert niet alleen hun creativiteit, maar zet ook aan tot nadenken over duurzaamheid en hergebruik.
Met begeleiding van de docent experimenteren de leerlingen met verschillende kunstmaterialen en gereedschappen, zoals hout, verf en schroeven. Ze leren hoe ze deze kunnen combineren om hun persoonlijke verhaal in 3D-vorm te vertellen. Dit bevordert zowel technische vaardigheden als abstract denken.
Terwijl ze aan hun 3D-objecten werken, worden de leerlingen uitgedaagd om dieper na te denken over hun identiteit en hoe ze deze op een unieke en abstracte manier kunnen uitdrukken. Ze ontdekken hoe vorm, kleur en textuur kunnen worden ingezet om emoties en persoonlijke ervaringen te verbeelden.
In de laatste fase van het project leren de leerlingen hoe ze hun kunstwerken kunnen presenteren en deelnemen aan een gezamenlijke expositie. Ze ervaren hoe ieder individu zijn identiteit op een unieke wijze uitdrukt en leren elkaars werk te waarderen.
Aan het einde van de lessenreeks staan de leerlingen trots voor hun zelfgemaakte 3D-objecten, die fungeren als abstracte zelfportretten.