Onderzoek, Ontwikkeling en Kennisdeling

Als docent sta jij bij KOO centraal. Daarom hebben we een uniek en divers programma opgezet waarin ruimte en aandacht is voor jouw kennis, groeimogelijkheden en vragen, namelijk: Onderzoek, Ontwikkeling & Kennisdeling (OOK). 

Welke kwaliteiten als ondernemer breng je mee, of wil je juist ontwikkelen? Wat is jouw artistieke specialisatie en hoe ga jij graag aan de slag? Wat fascineert je in kunst en onderwijs en zou je graag willen onderzoeken? Heb je specifieke kennis of ervaring die je zou willen delen, of heb je vragen die je beantwoord wilt hebben? Via diverse sessies hopen we je te inspireren, motiveren en je vragen te beantwoorden. Ben je benieuwd? Hou dan deze pagina in de gaten voor de nieuwste OOK-sessies. 

Waarom OOK?

Als docent geef je les op verschillende locaties en op verschillende tijden. Je werkt met uiteenlopende doelgroepen, van jong tot oud, en krijgt allerlei uitdagingen op je pad. Hoe ga je om met een leerling met autisme? Of hoe bereik je een deelnemer met dementie? Vaak werk je alleen, terwijl andere docenten – op een andere plek – met dezelfde, of soortgelijke uitdagingen om proberen te gaan, of met vergelijkbare vragen rondlopen. Met dit programma (OOK) geven we docenten de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren en van anderen (externen) en elkaar te leren. 

Agenda

Omgaan met mensen met dementie

KOO organiseert samen met zorginstelling Florence een speciale trainingssessie over dementie en het omgaan met mensen met dementie. De training is speciaal bedoeld voor alle docenten die werkzaam zijn in de KOO-projecten voor ouderen. KOO vindt het belangrijk dat deze docenten zo goed mogelijk onderlegd hun werk kunnen doen. 

De training wordt gegeven door Corrie van Nieuwkerk, trainer bij de Florence-academie. Tijdens de sessie gaan we het hebben over de volgende vragen: Wat is dementie? Welke klachten en gedrag horen bij dementie en hoe kun je daar mee omgaan? Daarnaast gaan we aan de slag met verschillende opdrachten en is er veel gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Let op: Deelname is gratis voor KOO-docenten. Ben je nog geen lid van de docenten community van KOO, maar heb je wel bijzondere belangstelling voor deze sessie? Neem dan contact op met annelies@koo.nl.

Vrijdag 30 september | 14.00 – 17.00 uur | Gulden Huis (Florence) | Gratis 

 

Docentenkamer

In Teams is een digitale docentenkamer ingericht, waar KOO-docenten altijd toegang tot hebben. In de docentenkamer kan je contact opnemen met andere docenten, een idee of vraag posten, of interessante artikelen delen. Dit is tevens de plek waar de online inspiratiesessies van OOK plaatsvinden. Als je een inspiratiesessie gemist hebt, maar wel benieuwd bent dan kan je de sessie terugkijken of luisteren in de docentenkamer. Heb je vragen over toegang tot Teams? Neem dan contact op met docenten@koo.nl

Meer informatie of aanmelden?

KOO

Over KOO
Vacatures
Het team

Contact
Mijn KOO

Mijn KOO