Holland Dance Festival

Soort lessen

Dansplezier staat voorop in de DanceAble lessen van Holland Dance Festival. Vanuit de veelzijdigheid van de moderne dans werk je aan het ontdekken en ontwikkelen van jouw eigen potentie. 

De DanceAble lessen zijn toegankelijk vanaf 10 jaar oud. Ben je tussen de 10 en 14 jaar? Dan duren de lessen 1 uur. Ben je ouder dan 14 jaar? Dan gaat de les een half uur lang door en duurt deze in totaal 1,5 uur. 

Voor wie?

In de DanceAble lessen van Holland Dance Festival zijn dansers met en zonder (fysieke) beperking samen welkom. Iedereen doet mee vanuit zijn/haar/hun eigen mogelijkheden. Alleen of waar nodig met persoonlijke begeleiding door professionele dansdocenten.

Dans is een vorm van bewegen waarbij je je helemaal op je eigen manier mag en kan uiten. In de DanceAble lessen voelen deelnemers zich vrij en veilig genoeg om alles te durven. Ze zijn op hun gemak, laten elkaar in hun waarde en er is onderling veel respect. De dansdocenten houden rekening met de verschillende mogelijkheden van alle deelnemers, zodat iedereen de les goed kan volgen.

Lestijden en dagen

De lesdag is op zaterdag, met uitzondering van de schoolvakanties. De aanvangstijd is om 10.00 uur. Ben je 15 jaar of ouder? Dan duurt de les tot 11.30 uur. Ben je jonger dan 15? Dan duurt de les tot 11.00 uur. 

Locatie en tarieven

De lessen vinden plaats in de Holland Dance Festival Studio in Den Haag (De Gheijnstraat 51). Het tarief is 8 euro per les en de lessen worden geboekt in een reeks van 16 (128 euro totaal). Heb je een Ooievaarpas? Deze is geldig voor de DanceAble cursus.

 

Inschrijven?
Inschrijven voor een cursus kan via de website van Holland Dance Festival. Heb je een Ooievaarpas? Deze is geldig voor de DanceAble cursus.

Yolanda van der Heijden

 

Professioneel dansdocente en choreografe Yolanda van der Heijden, heeft haar eigen balletstudio in de Haagse wijk Valkenbos/Regentes. Naast de werkzaamheden voor haar studio is zij momenteel werkzaam als medewerker bij Holland Dance Festival, waar ze onder andere de DanceAble lessen geeft.

 

yolanda@holland-dance.nl

www.holland-dance.com

Foto impressie

Deze foto is gemaakt tijdens de DanceAble cursus in 2022.  Het was voor Luuk (links) even wennen om tussen de rolstoelen te staan, maar al snel ervaarde hij een gevoel van vrijheid: “Het heeft niks te maken met prestatie, en dat is prettig.” Inmiddels zijn de lessen een toegevoegde waarde in Luuk’s leven.

Intake 

Kan je geen geschikte cursus vinden of twijfel je over een cursus? Neem dan contact met ons op. We plannen dan een intake om samen naar de mogelijkheden te kijken. 

Een intake inplannen?