Bibliotheek Den Haag

De bibliotheek is er voor diegene op zoek naar een goed boek, maar de bibliotheek vervult een minstens zo belangrijke rol op het gebied van ontmoeting en gezelligheid. Bibliotheek Den Haag verrijkt de inwoners van Den Haag en dient als informatiecentrum en ontmoetingscentrum. Het is een netwerkorganisatie die nauw samenwerkt met partners om haar doelen te realiseren. Er worden jaarlijks in alle vijftien vestigingen activiteiten georganiseerd; van debatten, lezingen en verhalentafels tot talkshows, voorstellingen, workshops en concerten. 

Samenwerking 

Het project ‘Ouderen in de Wijk’ is in 2016 gestart in de bibliotheken van de vier grote steden. In dit project worden senioren die financieel en sociaal kwetsbaar zijn en digitale aansluiting missen, aangezet om meer te participeren in de samenleving. Ook helpt de bibliotheek hen door te verwijzen naar voorzieningen in de wijk waar zij zonder internet maar moeilijk terecht komen. Het is de bedoeling dat het sociale netwerk en de digitale- en financiële competenties van de ouderen verbeteren. Ze worden meer zelfredzaam gemaakt. Daarnaast biedt de bibliotheek hen een jaar lang gratis lidmaatschap en mogen zij kosteloos meedoen met activiteiten die worden georganiseerd vanuit ‘Ouderen in de Wijk’, een project van KOO.

Onze prettige samenwerking bestaat sinds 2017 waarbij we samen vanuit de programma’s Maatschappelijke Projecten en ‘Ouderen in de Wijk’ kwetsbare doelgroepen voorzien van en ondersteunen bij actieve kunstbeoefening. Bibliotheek Den Haag weet als geen ander de doelgroep te bereiken en heeft de faciliteiten om de activiteiten plaats te laten vinden. KOO heeft de kunstvakdocenten en de kennis om de activiteiten te organiseren en uit te voeren. De belangrijkste samenwerkingsprojecten zijn de ‘Zomer- en Winterschool en het project ‘Kleuren van Vroeger. 

Logo Bibliotheek Den Haag

Ook samenwerken met KOO?