Sarah Kos. Functie: Graphic Designer

Sarah Kos

Graphic Designer

Bij KOO zorg ik ervoor dat visuele communicatie in de juiste vormgeving terecht komt. Ik ben werkzaam als zelfstandig Grafisch Vormgever en vind het belangrijk om betrokken te zijn bij sociaal geëngageerde bedrijven of organisaties. Zo werk ik graag op meerdere vlakken mee met het uitrollen van plannen en concepten. 

Waarom ben je bij KOO gaan werken? 

Via Eefje Doppen (Coördinator Marketing Communicatie) kwam ik bij KOO terecht in de functie van Marketing Communicatie Assistent. In eerste instantie waren mijn werkzaamheden heel divers, waarmee er genoeg gelegenheid was om in brede zin kennis te maken met de organisatie. Vervolgens is er een hoop wederzijds vertrouwen en waardering ontstaan. Het maatschappelijk toegewijde karakter van KOO en mijn kunnen als grafisch ontwerper hebben op deze manier aansluiting gevonden bij elkaar.

Wat vind je leuk/mooi aan je werk bij KOO? 

Ik ben ervan overtuigd dat kunstonderwijs heel belangrijk is geweest (en nog steeds is) voor mijn persoonlijke ontwikkeling. In mijn jongere jaren heb ik het als vanzelfsprekend ervaren om mij creatief te kunnen ontplooien, zowel op als buiten school. Het is echter niet zo dat iedereen vandaag de dag toegang heeft tot kunstlessen. Bij KOO werken we er samen aan om dit wél voor elkaar te krijgen en daar word ik blij van.

Waarom vind jij het werk dat KOO doet belangrijk? 

De alsmaar veranderende wereld waarin we bewegen daagt je uit om creatief scherp te blijven. 

Bij kunstbeoefening ontwikkel je vaardigheden waarmee je je eigen vormgevende identiteit leert kennen en inzetten. Bovendien is het uiten van je creativiteit iets waar je simpelweg veel plezier uit kunt halen.

Heb je gestudeerd? Zo ja, wat heb je gestudeerd? Of wat studeer je nu? 

Ik heb gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, in de richting van Grafisch Vormgeving. Daarna heb ik mij verdiept in het Sociaal Ondernemen (training van Starters4Communities) en heb ik een cursus Content Creation afgerond (Upstarter).

Waar houd je je buiten werk mee bezig?

Naast mijn werk als grafisch vormgever ontwikkel ik maatschappelijke kunstprojecten. 

Kunst is voor mij meer dan een recreatieve bezigheid. Mijn projecten streven er altijd naar om interactie aan te gaan met een bepaalde doelgroep en mensen te verbinden op een verassende manier. Zo verbind ik kunst altijd het liefst met unieke en waardevolle ervaringen.