Mirjam Angenent

Projectleider kunstonderwijs

Als projectleider ben ik het aanspreekpunt voor (voornamelijk) theaterdocenten. Ik begeleid en ondersteun hen daar waar nodig. Daarnaast organiseer en coördineer ik projecten die zich richten op theater en denk ik inhoudelijk mee.

In 2007 startte ik met mijn eerste theateropdracht als theaterdocent bij het Koorenhuis. Al snel voelde ik me thuis bij de organisatie. Ik heb verschillende projecten mogen doen waar ik met veel motivatie aan heb gewerkt. Toen ik werd gevraagd om als projectleider bij de organisatie te gaan werken, was ik meteen enthousiast. Het sprak me aan om vanuit mijn expertise mee te denken binnen (theatrale) projecten en om theaterdocenten te begeleiden en te ondersteunen.

Wat vind je leuk/mooi aan je werk bij KOO? 

Dat we veel mensen -van jong tot oud- laten kennismaken met verschillende kunstdisciplines en verdieping kunnen geven aan mensen die al wat kunnen op het gebied van kunst. Daarnaast vind ik het altijd fijn om de juiste kunstvakdocent te koppelen aan een groep deelnemers. 

Waarom vind jij het werk dat KOO doet belangrijk? 

Door mensen te laten kennismaken met verschillende kunstdisciplines kunnen zij nieuwe kanten van zichzelf ontdekken en onderzoeken, en op een andere manier, met een open blik, naar de wereld om hen heen kijken. Niets zo mooi als iemand die zichzelf helemaal durft te laten zien tijdens een theaterles, helemaal open en zonder schaamte. En het applaus na afloop is de ultieme waardering daarvoor.

Heb je gestudeerd? Zo ja, wat heb je gestudeerd? Of wat studeer je nu? 

In 2000 ben ik afgestudeerd aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) aan de opleidingen Theatre and Education (theater spelen en maken) en Docent Theater.

Waar houd je je buiten werk mee bezig?

Waar te beginnen?! Mensen, menselijk contact, relaties tussen mensen, bizarre situaties (althans naar mijn idee bizarre situaties) vormen voor mij een inspiratiebron voor het maken en spelen van theater. Natuurlijk geniet ik zelf ook vaak van het bekijken en beleven van een mooi, indrukwekkend theaterstuk, film of boek. Ik kan ervan genieten op een drukke plek met veel mensen om me heen te zijn en te kijken en te observeren wat er gebeurt. Maar ik doe ook graag mee aan de drukte door bijvoorbeeld te dansen op een muziekfestival of mij vol in een interessante discussie te storten!  

Wat is jouw (creatieve) talent? En waar ben je ontzettend slecht in? 

Ik ben goed in het verbinden van mensen en een feestje maken en geven kan je ook aan mij overlaten! Ik ben heel slecht in op mijn beurt wachten…

Wat zou jij iemand anders kunnen leren? 

Ik vind het fijn om anderen positief te stimuleren. Ik kan mensen leren helemaal op te gaan in iets waar ze enthousiast over zijn, wat goed voelt en wat bij ze past.

Wat zou je graag zelf nog willen leren? 

Ik wil altijd blijven leren. Als theatermens, maar ook als Mirjam! Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en interesseren voor mensen en dingen om me heen door te luisteren, stil te zijn, te vragen en door te vragen. Oh ja, en ik wil nog wel een paar goede theaterworkshops volgen bij briljante acteurs/theatermakers.