“Wij vinden dat kunstonderwijs toegankelijk moet zijn voor iedereen, ook in de vrije tijd.”

 

Passend cursusaanbod voor mensen met speciale behoeftes

Steeds vaker krijgen we de vraag van zorgaanbieders, ouders, of andere partijen naar passend aanbod voor hun cliënt of kind. Vaak gaat het om cursisten die niet in het klassieke aanbod terecht kunnen, bijvoorbeeld omdat het tempo van de lessen te hoog ligt, de verwachtingen niet matchen of de lesaanpak niet aansluit bij de behoeftes van de cursist. Wij willen dat kunsteducatie voor iedereen toegankelijk is en hebben daarom de ambitie om een platform te ontwikkelen en implementeren waar mensen met speciale behoeftes terecht kunnen voor vrijetijdsaanbod. Speciaal voor wie liever beweegt dan stilzit, voor wie niet kan bewegen, voor wie horen en zien niet vanzelfsprekend is of voor wie meer moeite heeft met het verwerken van prikkels. 

Dit doen wij samen met Eric Schulp, die als initiatiefnemer van Art-Mobile en Muziek Ook Voor Jou veel ervaring heeft met het geven van muzieklessen aan mensen met speciale behoeftes.

Inspiratiesessie

Heb jij aanbod voor mensen met speciale behoeftes, werk je veel met speciale doelgroepen of zou je dat in de toekomst willen? Meld je dan aan voor de inspiratiesessie op vrijdag 11 november. Graag vertellen we je dan meer over onze plannen en ambities. Daarnaast gaan we actief aan de slag tijdens casussen en kan je na de inspiratiesessie aanschuiven bij een lunch zodat je verder kan kletsen met ons of andere docenten/aanbieders. Goed om te weten: Geef jij lessen aan huis, of op een andere locatie dan in het Koorenhuis? Ook dan kan je aansluiten bij de inspiratiesessie.  

Aanmelden voor de inspiratiesessie kan tot vrijdag 28 oktober door een mail te sturen naar docenten@koo.nl. Wil je (gratis) mee lunchen? Geef dit dan aan bij je aanmelding. Zit je niet in het netwerk van KOO? Ook dan kan je je gewoon aanmelden; we kijken er naar uit je te leren kennen. 

Ben je geïnteresseerd, maar kan je er niet bij zijn op 11 november? Neem dan ook zeker contact met ons op. We voegen je graag toe aan het netwerk en vertellen je dan op een andere manier over onze plannen. 

Nieuw bij KOO?

Zit je niet in ons netwerk, of heb je misschien nog nooit van ons gehoord? Hallo, welkom! Leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen. Wij zijn KOO Kunstonderwijs, en wij laten inwoners van Den Haag kennismaken met kunst door het ontwikkelen, organiseren en aanbieden van kunstonderwijs. Hiervoor werken we samen met een community van gediplomeerde vakdocenten, scholen in het basis-, speciaal- en voorgezet onderwijs, maatschappelijke organisaties en vele andere partijen. Goed om te weten: De sessie over het Speciaal Cursusaanbod is ook toegankelijk voor docenten die niet ons netwerk zitten, dus meld je zeker aan.  Meer weten over ons? Klik dan hier.

De inspiratiesessie is inmiddels geweest. Ben je benieuwd naar de presentatie? Klik dan op onderstaande button om naar de PowerPoint te gaan.