Zomerworkshops improvisatietheater

Beschrijving


De zomerworkshops zijn vol. Aanmelden kan niet meer.

De zomer komt eraan. Lekker zon, zee, strand én improviseren. Doe mee met de themaworkshops in juni, juli en augustus. Improviseren met spelers van verschillende groepen. Ontdek nieuwe speelstijlen en ontmoet nieuwe mensen.

Er kunnen maximaal 10 personen per workshop meedoen. Je kunt je inschrijven door naar info@brammartens.nl een e-mail te sturen waarin je aangeeft voor welke zomerworkshop(s) je je aanmeldt. Daarna krijg je een bevestiging. Mocht een workshop vol zijn, dan komt er een wachtlijst.

Een workshop gaat door bij 8 of meer aanmeldingen. Hier kan eventueel per workshop vanaf worden geweken in geval van bijzondere omstandigheden.

De Vloer Op: scenario’s spelen

Donderdag 2 juni 2022 van 19.00 tot 21.30 in Koorenhuis

Bij De Vloer Op speel je een improvisatie op basis van een scenario dat je van een regisseur krijgt. Daarna is de vloer aan de spelers. Hoe gaan zij zich binnen de gegeven situatie handhaven? Hoe reageren ze als er ‘een bommetje valt’ en wat gebeurt er als ze écht luisteren en reageren op wat de ander zegt.

Datum: Donderdag 2 juni 2022
Tijd: 19.00 tot 21.30
Locatie: Koorenhuis, Prinsegracht 27
Kosten: € 30
Aanmelden via: info@brammartens.nl

Fysiek spel – vol (wachtlijst)

Theatersport is een energieke vorm van improvisatietheater waarbij steeds korte scènes worden gespeeld. Dit keer staan alle werkvormen in het teken van het gebruik van je lichaam in een scène. Leer met meer expressie je lichaam te gebruiken.

Datum: Vrijdag 8 juli 2022
Tijd: 19.00 tot 21.30
Locatie: Koorenhuis, Prinsegracht 27
Kosten: € 30
Aanmelden voor de wachtlijst via: info@brammartens.nl

De Vloer Op: koester de stilte en omarm het woord

Stilte is binnen improvisatie een waanzinnig krachtig instrument. Tijdens een stilte besef je in welke situatie de personages zitten en kan de improvisator observeren. Wat haal je uit je medespeler, en hoe kun jij daar op reageren.

Datum: Donderdag 28 juli 2022
Tijd: 19.00 tot 21.30
Locatie: Theater in de Steeg, Westeinde 165
Kosten: € 30
Aanmelden via: info@brammartens.nl

Improvisatie montage

Vanavond staat in het teken van een montage. Een montage is een aaneenschakeling van korte scènes die thematisch met elkaar zijn verbonden. Je hebt als speler gelegenheid om veel te spelen. Dus als je je jouw shot improvisatie deze zomer nog niet hebt gehad, ben je meer dan welkom om mee te spelen.

Datum: Donderdag 4 augustus 2022
Tijd: 19.00 tot 21.30
Locatie: Theater in de Steeg, Westeinde 165
Kosten: € 30
Aanmelden via: info@brammartens.nl

De Vloer Op: scenario’s bedenken en spelen

Bij De Vloer Op speel je een improvisatie op basis van een scenario dat je van een regisseur krijgt. Daarna is de vloer aan de spelers. Vanavond krijg je tips om een boeiend scenario te bedenken. Een aantal scenario’s worden ook meteen gespeeld.

Datum: Donderdag 11 augustus 2022
Tijd: 19.00 tot 21.30
Locatie: Theater in de Steeg, Westeinde 165
Kosten: € 30
Aanmelden via: info@brammartens.nl

Emoties in improvisatietheater

Vandaag gaan we aan de slag met emotioneel spel. Hoe zet je improvisatie in om een verhaal vorm te geven? Hoe schakel je van emotie en help je elkaar om een scene vorm te geven? Wat levert het op als tekst en emotie niet met elkaar overeenkomen?

Datum: Zaterdag 20 augustus 2022
Tijd: 10.00 tot 12.30
Locatie: Theater in de Steeg, Westeinde 165
Kosten: € 30
Aanmelden via: info@brammartens.nl

Over de docent


Bram Martens (1989) is improvisatietrainer. In zijn lessen vindt Bram het belangrijk om de kwaliteiten van mensen te versterken. Daarbij let Bram in het bijzonder op wat al goed gaat. Door na een scène of opdracht kort te reflecteren op het proces, leert een cursist waar zijn kwaliteiten, uitdagingen en vooral spelplezier liggen.
Persoonlijke ontwikkeling vindt Bram in zijn cursussen erg belangrijk. Hij is onder andere werkzaam voor ImproBattle waar hij improvisatietheater inzet om mensen in een kwetsbare situatie sociaal vaardiger en weerbaarder te maken. Ook geeft hij creatieve teambuilding workshops improvisatietheater bij bedrijven en organisaties via TeambuildingTheatersport.nl.
Wat cursisten van KOO zeggen:

Deze cursus combineert plezier met leren. Heel goed voor het versterken van je zelfvertrouwen.

Een heerlijke manier om je (werk)dag achter je te laten en weer helemaal op te laden. Wat hebben we een lol gehad met elkaar en vreselijk gelachen. Ik kijk uit naar de volgende cursus!

Ik heb Bram ervaren als een kritische, enthousiasmerende trainer die het beste uit zijn deelnemers haalt en hen weer helemaal leert genieten!

Het speelplezier spoort mij aan in mijn fantasie.


Informatie


Docent:

Bram Martens

Doelgroep:

Leeftijd 55+,
Volwassenen

Discipline:

Theater

Locatie:

Koorenhuis, Prinsegracht 27, Den Haag

Aantal lessen:

Kosten:

1

€ 30,-

Bram Martens

Improvisatietheater trainer

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.