Vioolles voor kinderen

Beschrijving


Ben je op zoek naar een inspirerende vioolles voor je kind? In mijn les komen verschillende genres aan bod, namelijk volksmuziek, zigeunermuziek en natuurlijk gewoon bekende klassieke muziek. De kinderen leren uit het hoofd te spelen en notenlezen met behulp van dropjes. Ook doen ze leuke spelletjes. We gaan bijvoorbeeld een keer met z’n tweeën op één viool spelen! De lessen zijn een feest voor 7- en 8-jarige beginners.

Interesse? Stuur een mailtje naar Stieneke Poot via vioolles@xs4all.nl en er ligt een viool op maat klaar voor kindlief. Ouders, jullie mogen gratis meedoen!

Wat je moet weten

  • De les is speciaal voor kinderen
  • Je krijgt les in de Archipel, bij het Vredespaleis
  • De kosten bedragen 780 euro per jaar
  • Ooievaarspaskorting is mogelijk
  • De lessen vinden plaats op maandag en donderdag, maar bij voldoende aanmeldingen start een woensdaggroep

Over de docent


Al bijna 40 jaar geef ik vioolles aan kinderen die - hoe anders dan bij andere viooljuffen - binnen drie jaar Bach Dubbelconcert spelen en waarvan er al 77 het muziek "vak" ingingen. Alle kinderen  leren drie keer per jaar ook intensief - al snel heel virtuoos - zigeunermuziek. Als ze dan ook nog in 7 complementaire lessen goed leren pianospelen zijn ze op hun 10de al echte all-round muzikanten, die expressief viool spelen en snappen hoe muziek in elkaar zit. Ze kunnen dan ook transponeren, net als de zigeuners…
De zigeunermuziek leer ik trouwens in townships In Pretoria en Kaapstad aan weeskinderen, in Indonesië en ook in de USA in Bloomington, op Brooklyn College en in de Lucy Moses School in New York aan "gewone" kinderen


Informatie


Docent:

Stieneke Poot

Doelgroep:

Kinderen

Discipline:

Muziek

Locatie:


Stieneke Poot

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.