Theatersport en improvisatietheater

Beschrijving


In deze laagdrempelige cursus maak je kennis met improvisatietheater. Het is een cursus waarin je leert wat theatersport is en wat improviseren spannend en leuk maakt. Ben je op zoek naar een cursus waarbij je acteervaardigheden nog meer worden uitgedaagd. Kijk dan eens naar de cursus De Vloer Op.

Enkele keren per jaar wordt er ook een proefles theatersport gegeven.

Deze cursus is leuk voor mensen die al enige ervaring hebben met acteren en zich willen verdiepen in improvisatietechnieken en -werkvormen, maar ook voor mensen die los willen komen en met wat meer durf het onbekende tegemoet willen leren treden.

Deze cursus is gericht op volwassenen. Mocht je jonger dan 18 jaar zijn, neem dan even contact op met Bram Martens (info@theatersportinkoorenhuis.nl) om samen te beoordelen of deze cursus geschikt voor je is.

Uitgangspunt is de methode van Keith Johnstone; je gaat op zoek naar je eigen verbeeldingskracht, waarbij de nadruk ligt op het opsporen en uit de weg ruimen van spelblokkades. Pas dan kunnen de leukste, mooiste en gekste situaties ontstaan.

Het accent ligt op specifieke improvisatietechnieken zoals: zonder idee op het toneel durven staan, het accepteren van andermans ideeën, positief zijn, jezelf in gevaar durven brengen en in het hier en nu durven spelen.

Deze technieken worden geoefend door het spelen van korte scenes en van specifieke improvisatieoefeningen. Iedere les heeft een eigen thema. Zo zijn er oefeningen die gericht zijn op het vergroten van lef en zelfvertrouwen, emotioneel spel, personages bedenken, verhaalstructuren, fysiek/non-verbaal spel en publieksinteractie.

Heb je een vraag? Bel of mail Bram dan via info@theatersportinkoorenhuis.nl of 06 13423944.

Over de docent


Bram Martens (1989) is improvisatietrainer. In zijn lessen vindt Bram het belangrijk om de kwaliteiten van mensen te versterken. Daarbij let Bram in het bijzonder op wat al goed gaat. Door na een scène of opdracht kort te reflecteren op het proces, leert een cursist waar zijn kwaliteiten, uitdagingen en vooral spelplezier liggen.
Persoonlijke ontwikkeling vindt Bram in zijn cursussen erg belangrijk. Hij is onder andere werkzaam voor ImproBattle waar hij improvisatietheater inzet om mensen in een kwetsbare situatie sociaal vaardiger en weerbaarder te maken. Ook geeft hij creatieve teambuilding workshops improvisatietheater bij bedrijven en organisaties via TeambuildingTheatersport.nl.
Wat cursisten van KOO zeggen:

Deze cursus combineert plezier met leren. Heel goed voor het versterken van je zelfvertrouwen.

Een heerlijke manier om je (werk)dag achter je te laten en weer helemaal op te laden. Wat hebben we een lol gehad met elkaar en vreselijk gelachen. Ik kijk uit naar de volgende cursus!

Ik heb Bram ervaren als een kritische, enthousiasmerende trainer die het beste uit zijn deelnemers haalt en hen weer helemaal leert genieten!

Het speelplezier spoort mij aan in mijn fantasie.


Informatie


Docent:

Bram Martens

Doelgroep:

Alle

Discipline:

Theater

Locatie:

Prinsegracht 27, Den Haag, Nederland

Aantal lessen:

Kosten:

15

€ 270,-

Bram Martens

Improvisatietheater trainer

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.