Tekenen

Beschrijving


Kijken, kijken en nog eens kijken… Tekenen en schilderen begint met kijken. Hoe langer je kijkt hoe meer je gaat zien. De kunst is om niet alles wat je ziet weer te geven maar dat te filteren, en zo met een eigen uitdrukking een eigen beeld te creëren. In de cursus worden de basiselementen van het tekenen behandeld: compositie, dieptewerking, licht-donker contrasten, verhoudingen. Eenmaal in bezit van deze vaardigheden kun je je verdiepen, zodat je je kunt richten op je handschrift, arceringen, experiment en het materiaal; de vier elementen waar de nadruk op ligt binnen deze cursus. Door de individuele manier van lesgeven zal je ook je grenzen gaan verleggen door zo dicht mogelijk bij jezelf te komen in de verbeelding, ideevorming, ontwikkeling en uitvoering van je plannen. In de cursus werk je met houtskool, potlood, Oost Indische inkt en eventueel met kleurpotlood of pastelkrijt. Zo kun je ontdekken welk materiaal bij je past en waar je sterke punten liggen. Bij goed weer kunnen we in het voorjaar ook buiten tekenen.

De cursus tekenen duurt van september t/m juni maar je kunt ook tussentijds instromen.

Wat je moet weten

  • De les is speciaal voor volwassenen
  • Je krijgt 35 lessen
  • De lessen worden gegeven bij het Atelier Sint Lucas, Helmerstraat 144
  • De lessen vinden plaats op dinsdagochtend van 09.30 uur tot 12.00 uur
  • De kosten bedragen € 100.- per maand.

Over de docent


Saskia E.M. van Dijk Voorburg 1960
Opleiding: KABK Den Haag

Uitgangspunten voor mijn vrije werk zijn vormen, kleuren en structuren die ik tegenkam op mijn reizen naar Mali, aangevuld met eigen beelden en ideeën. Ik werk zowel in het platte vlak als 3-dimensionaal. (zie: www.semvandijk.nl) Naast het beoefenen van mijn kunstenaarschap geef ik teken- en schilderlessen.

“Tekenen en schilderen begint met kijken. Hoe langer je kijkt hoe meer je gaat zien. De kunst is om niet alles wat je ziet weer te geven maar dat te filteren.”


Informatie


Docent:

Saskia E.M. van Dijk

Doelgroep:

Volwassenen

Discipline:

Beeldende Kunst

Locatie:


Saskia E.M. van Dijk

Tekenen en schilderen