Online cursus Jazz-zang

Beschrijving


Voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van jazz-zang (6 lessen van 1,5 uur)

Let op! I.v.m. zwangerschapsverlof begint de volgende cursus in 2023. Hou deze pagina in de gaten voor updates!

Inhoud
Jazz is een rijke muziekstijl waarin je veel vrijheid hebt. Bij jazz volg je niet precies de noten van uitgeschreven bladmuziek, maar maak je steeds weer je eigen, persoonlijke versie van een nummer. In veel hedendaagse popmuziek zijn invloeden van jazz terug te vinden.

In deze cursus verdiep je je in de wereld van jazz-zang. We gaan een blues zingen, leren over swingtiming, verliezen onszelf in een ballad, werken aan klankkleur en gaan scatten (improviseren met woorden zonder betekenis).

Iedere les bestaat uit een theoretisch deel met uitleg en luistervoorbeelden en een praktisch deel waarin je zelf gaat zingen. Je krijgt elke week een opdracht mee om thuis mee aan de slag te gaan.

Materiaal
Voor deze cursus heb je een stabiele internetverbinding en ZOOM nodig. Van tevoren krijg je een mail met instructies.

Kosten en aanmelden
Tot 21 jaar: €99

21 jaar en ouder: €120 (incl. 21% btw)

Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar evelienstormmusic@gmail.com.

Wat anderen zeggen over de online cursus Jazz-zang:

If you love jazz, enjoy singing and are curious about exploring the territory of improvisation this course is for you. Evelien will take you by the hand and make of this learning experience a very gratifying and enjoyable one, both in terms of how much you get to learn about jazz and its basic concepts, and in terms of bringing down the barriers of self-contention and fully enjoying the sense of freedom that improvisation provides you with.
– Letiko

Een nieuwe ervaring
Meestal denk ik bij zangles aan techniek: adem(steun), noten raken, hard werken. In deze jazz-cursus mocht ik alles loslaten, alles vergeten wat ik tot nu toe had geleerd, en gaan spelen. Scatten was heel eng, maar het lukte verbazend goed met enige tips & tricks. Een nieuwe ervaring om met je klank, timing en melodie te experimenteren in plaats van het mooi proberen te maken, want uiteindelijk werd het resultaat er interessanter, en ook nog eens mooier van! I had fun, én ik heb geleerd hoe ik mezelf kan uitdagen.
-Annalena

Docent 
Evelien Storm is in 2012 afgestudeerd als jazz-zangeres en zangdocent aan het conservatorium in Groningen. Daarna heeft ze zich verdiept in zangtechniek d.m.v. de Complete Vocal Technique. Op dit moment werkt Evelien als zangcoach, geeft privélessen en workshops en staat voor koren. In 2018 heeft ze haar album ‘Little Lights’ uitgebracht, met eigen geschreven nummers in een mix van jazz, pop en Braziliaanse muziek.

www.evelienstormvocalcoach.com/ www.facebook.com/evelienstormmusic

Over de docent


Hallo!

Ik ben Evelien. In 2012 ben ik afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, richting jazz vocals. Daarna heb ik me verder verdiept in zangtechniek (Complete Vocal Technique). Ik vind het belangrijk dat ik mezelf steeds blijf ontwikkelen als zangeres en docent zodat mijn kennis en kunde up-to-date blijft. Dit doe ik door o.a. het volgen van cursussen en het bijwonen van (stem)symposia. Eind 2021 heb ik de opleiding tot Modern Vocal Teacher afgerond (Level 1). Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen en de Kunstenbond.

Op dit moment geef ik zangles en koor bij verschillende instellingen, waaronder het Koorenhuis en LAKcursussen in Leiden.

Ik vind de stem het allermooiste instrument dat er is. Het komt helemaal vanuit jezelf en is daardoor heel persoonlijk. De stem kan zoveel verschillende klanken aannemen: licht, engelachtig, donker, zwaar, hard, scherp, warm, wollig.... ik ontdek nog steeds nieuwe kanten van m’n eigen stem en ik vind het heel erg leuk om in mijn lessen te werken met de stemmen van mijn leerlingen.

In 2018 was de release van mijn album 'Little Lights' in Theater De Nieuwe Regentes. Het is een album met allemaal eigen geschreven liedjes, in een mix van jazz, pop en een tikje Braziliaanse muziek. Meer info hierover vind je op mijn Facebookpagina of Instagram.

Naast het conservatorium heb ik Kunsten, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen gestudeerd. Hier liggen ook twee andere passies van mij: film en het organiseren van culturele projecten.

Benieuwd naar de cursussen die ik geef? Neem een kijkje op deze website of neem contact met me op via evelienstormmusic@gmail.com.

Je kunt me trouwens ook volgen op Facebook ( www.facebook.com/evelienstormmusic ) en Instagram (@evelienstormmusic)! Mijn officiële website is www.evelienstormvocalcoach.com.


Informatie


Docent:

Evelien Storm

Doelgroep:

Expats,
Leeftijd 55+,
Volwassenen

Discipline:

Muziek

Locatie:

Online

Aantal lessen:

Kosten:

6

€ 120,-

Evelien Storm

vocal coach