Masterclass De Vloer Op

Beschrijving


In de Masterclass De Vloer Op ga je in een kleine groep van tussen de 6 en 8 personen aan de slag met het theaterformat De Vloer Op, waarbij je vooraf bedachte scenario’s uitspeelt in een improvisatie. Omdat het verhaal voor een deel vast ligt krijg je de tijd en ruimte om te werken aan verdiepend spel.

Er wordt in de masterclass gewerkt aan de volgende acteer- en improvisatievaardigheden:

  • incasseren en reageren door stiltes te laten vallen;
  • doorpakken en plaatsen van een boodschap door helder en duidelijk emotioneel spel aan te bieden;
  • het structureren van een scene door vier rondes;
  • en je maakt kennis met de improvisatietechniek van Helmert Woudenberg op basis van de vier elementen (aarde, lucht, water en vuur)

Enige ervaring met drama, theatersport of andere vormen van improvisatietheater is een pré maar niet noodzakelijk. Deze masterclass gaat niet in op de basisprincipes van improvisatietheater, maar richt zich meer op acteertechnieken.

De masterclass bestaat uit 6 lesuren en enkele pauzes. In totaal ben je van 10.00u tot 17.00u bezig.

Heb je een vraag? Wil je de masterclass exclusief aan jouw theatergroep aanbieden? Bel of mail Bram dan via info@theatersportinkoorenhuis.nl of 06 13423944.

Over de docent


Bram Martens (1989) is improvisatietrainer. In zijn lessen vindt Bram het belangrijk om de kwaliteiten van mensen te versterken. Daarbij let Bram in het bijzonder op wat al goed gaat. Door na een scène of opdracht kort te reflecteren op het proces, leert een cursist waar zijn kwaliteiten, uitdagingen en vooral spelplezier liggen.
Persoonlijke ontwikkeling vindt Bram in zijn cursussen erg belangrijk. Hij is onder andere werkzaam voor ImproBattle waar hij improvisatietheater inzet om mensen in een kwetsbare situatie sociaal vaardiger en weerbaarder te maken. Ook geeft hij creatieve teambuilding workshops improvisatietheater bij bedrijven en organisaties via TeambuildingTheatersport.nl.
Wat cursisten van KOO zeggen:

Deze cursus combineert plezier met leren. Heel goed voor het versterken van je zelfvertrouwen.

Een heerlijke manier om je (werk)dag achter je te laten en weer helemaal op te laden. Wat hebben we een lol gehad met elkaar en vreselijk gelachen. Ik kijk uit naar de volgende cursus!

Ik heb Bram ervaren als een kritische, enthousiasmerende trainer die het beste uit zijn deelnemers haalt en hen weer helemaal leert genieten!

Het speelplezier spoort mij aan in mijn fantasie.


Informatie


Docent:

Bram Martens

Doelgroep:

Alle

Discipline:

Theater

Locatie:

Prinsegracht 27, Den Haag, Nederland

Aantal lessen:

Kosten:

1

€ 100,-

Bram Martens

Improvisatietheater trainer

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.