Jaarcursus tekenen

Beschrijving


Tekenlijnen kunnen zó mooi zijn!!!! Als beginnende tekenaar zal ik je begeleiden in het vinden van ‘de wetten van het tekenen’. Hoe krijgt een voorwerp zijn vorm en plasticiteit? Hoe werk je met licht en donker? Later kunnen we ons meer gaan richten op de wijze van tekenen: het handschrift, de verbeelding en het experiment. Maar de basiskennis vind ik erg belangrijk. Die geef ik je en samen gaan we ermee aan de slag.

Wat je moet weten

  • De les is speciaal voor volwassenen
  • Je krijgt 30 lessen
  • De lessen worden gegeven op de woensdagavond aan de Prinsegracht 27, op donderdagmiddag ook aan de Prinsegracht 27 en op donderdagavond bij ZUID 57
  • De kosten bedragen € 765.- voor 30 lessen.

Over de docent


Saskia E.M. van Dijk Voorburg 1960
Opleiding: KABK Den Haag

Uitgangspunten voor mijn vrije werk zijn vormen, kleuren en structuren die ik tegenkam op mijn reizen naar Mali, aangevuld met eigen beelden en ideeën. Ik werk zowel in het platte vlak als 3-dimensionaal. (zie: www.semvandijk.nl) Naast het beoefenen van mijn kunstenaarschap geef ik teken- en schilderlessen.

“Tekenen en schilderen begint met kijken. Hoe langer je kijkt hoe meer je gaat zien. De kunst is om niet alles wat je ziet weer te geven maar dat te filteren.”


Informatie


Docent:

Saskia E.M. van Dijk

Doelgroep:

Volwassenen

Discipline:

Beeldende Kunst

Locatie:


Saskia E.M. van Dijk

Tekenen en schilderen